Reklama

Vianočné opekance podľa známej influencerky: Ako ich má najradšej?

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šalát a ryba: Vianočné tradície Miroslavy Dobiš Michalkovej
    Reklama
    Lepšie bývanie, Fazekašová Gabriela, Editor

    Gabriela Fazekašová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Nakuknite s nami pod pokrievku známej influencerky Mirky Dobiš. Ako u nich doma chutia Vianoce?

    Meno Miroslava Dobiš možno nepoznáte, ale Fashion Spy zrejme áno. Mirka je módna influencerka, ktorá sa na sociálnych sieťach preslávila kapsulovým šatníkom, praktickými radami pri stajlovaní a najmä svojím dobrým vkusom. Riadi sa trendom nadčasovosti a príjemným zistením je, že to u nej platí nielen v móde, ale aj počas sviatkov.

    Čo zvyknete servírovať vo vašej rodine na Vianoce?

    Taká klasika podľa mňa. Začíname kapustnicou, oblátky, zemiakový šalát, ryba. Väčšinou je to filé, u nás sa kapor neje. A potom sú to opekance s makom.

    Zdroj: Shutterstock/Peredniankina

    Rybie filé je jednou z možností na Vianoce.

    Ktoré z jedál je vaše obľúbené?

    Ja sa celý rok teším na tie opekance, pretože to je také špecifické jedlo, ktoré si nikde inde ani nikdy inokedy nedám. Je to naozaj u mňa späté s Vianocami. Sú to také ako dukátové buchtičky a je to s maslom a makom.

    Zdroj: EMIL VAŠKO

    Mirka Dobiš

    Aké nezvyčajné vianočné jedlo ste ochutnali?

    Keď som študovala v Londýne, asi 20 rokov dozadu, tak tam boli spolubývajúci, ktorí pochádzali z východu. A mali takú polievku s ryžou, kapustou a zemiakmi. To bolo na jednej strane chutné, na druhej strane mi to nedávalo dokopy logiku.

    Pozrite si celý rozhovor s Mirkou Dobiš vo videu:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Šalát a ryba: Vianočné tradície Miroslavy Dobiš Michalkovej

      Autor článku

      Gabriela Fazekašová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Vždy sa chcela venovať písaniu a po rokoch skúseností sa „prepísala“ až do magazínu Dobré jedlo. Zaujíma sa hlavne o praktické témy, ktoré sú ľuďom blízke, zjednodušia a tiež spríjemnia bežný život. Hľadanie inšpirácií je jej každodenným chlebíčkom, aby čitateľom prinášala stále niečo nové.