Reklama

V Pečie celé Slovensko robili SLANÉ TORTY: Inšpirujte sa tiež!

Slané torty upiekli súťažiaci Pečie celé Slovensko v kreatívnej výzve vskutku úchvatné.

Zdroj: STVR

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Súťažiaci v šou Pečie celé Slovensko čelili výzve, ktorá prekvapila divákov – tvorba slaných tort! Ako sa popasovali s netradičnými kombináciami chutí?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pýtali sme sa, aká je dramaturgička Gabriela Ruman kuchárka!

    V poslednej epizóde štvrtej série sladkej šou Pečie celé Slovensko sa súťažiaci ocitli pred zaujímavou kreatívnou výzvou – mali pripraviť slané torty! Úlohou bolo nielen upiecť slaný korpus, ale aj vymyslieť zaujímavé náplne a kombinácie chutí, ktoré by tortu spravili nielen oku lahodiacou, ale aj chuťovo vyváženou.

    Niektorí finalisti sa rozhodli pre osvedčené kombinácie, ako sú syry, šunka či zelenina, zatiaľ čo odvážlivci experimentovali s morskými plodmi a rôznymi koreninami. Pri príprave korpusov bolo dôležité nájsť správnu konzistenciu – aby bol pevný, ale nie suchý, a dobre držal všetky vrstvy a náplne.

    Zdroj: STVR

    Slané torty upiekli súťažiaci Pečie celé Slovensko v kreatívnej výzve vskutku úchvatné.

    Porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová mali pripravené na hodnotenie rôzne slané dobroty, z ktorých najviac ocenili tie torty, kde súťažiaci prepojili kreatívny prístup s vyváženou chuťou. Kombinácia technickej precíznosti a pekného vzhľadu bola to, čo rozhodovalo. Niektorí súťažiaci si tak získali pochvalu, zatiaľ čo tí, ktorí sa nevyhli chybám, sa mohli ocitnúť bližšie k vyradeniu. Vyskúšajte si pripraviť slanú tortu aj vy, ako pohostenie pre návštevu. Inšpirujte sa a pozrite si slané torty finalistov Pečie celé Slovensko v našej galérii...

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.