Reklama

Tieto TIPY na pečenie od Paliho si odložte: Takto to robí víťaz Pečie celé Slovensko

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé SVIATOČNÉ REZY od Miňa Macuľu: Víťaz Pečie celé Slovensko ma SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    Dokonalé tartaletky

    Trápia vás po upečení nevzhľadné tartaletky, ktoré vyzerajú úplne inak ako keď ste ich vkladali do rúry? Pali vám poradí aj v tomto prípade:"Pokiaľ pečiete tartaletky a máte ich vyformované, pred samotným pečením je ideálne si ich dať na pár minút poriadne zachladiť, prípadne aj zamraziť na krátky čas. Vtedy si pri pečení udržia svoj tvar." .

    Na Paliho tartaletkách môžeme oči nechať!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DE9isFWsZhf/?img_index=1

    Na Paliho tartaletkách môžeme oči nechať!

    Chladenie tartaletiek pred pečením je dôležitým krokom, ktorý zlepšuje ich štruktúru, zabraňuje deformácii cesta a pomáha dosiahnuť dokonale chrumkavé košíčky. Tento proces má niekoľko výhod, ktoré ovplyvňujú konečný výsledok.

    • Zabránite zmršteniu cesta - krátke odležanie cesta v chladničke umožní, aby sa v ňom uvoľnulo napätie vzniknuté pri miesení a vaľkaní. Ak by ste cesto piekli ihneď po rozvaľkaní a vložení do formičiek, mohlo by sa počas pečenia zmrštiť alebo zdeformovať. Po vychladení si tartaletky lepšie udržia svoj tvar.
    • Maslo zostane pevné, vďaka čomu bude cesto chrumkavé - tartaletkové cesto obsahuje vyšší podiel masla, ktoré pri pečení vytvára jemné vrstvy a krehkú štruktúru. Ak by ste tartaletky vložili do rúry pri izbovej teplote, maslo by sa začalo topiť príliš rýchlo a cesto by stratilo svoju štruktúru. Zachladenie cesta pred pečením pomáha maslu postupne sa rozpúšťať počas pečenia, čím vznikne krehké a jemné cesto.
    • Zlepšuje chuť a textúru - chladenie cesta pred pečením umožňuje, aby sa chute jednotlivých ingrediencií lepšie prepojili. Maslo sa rovnomerne vstrebá do múky, čo dodá tartaletkám bohatšiu chuť a jemnú, drobivú konzistenciu. Ak si chcete upiecť tartaletky presne podľa technickej výzvy zo súťaže Pečie celé Slovensko, máme pre vás recept!

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DESTYqzqf7-/

    Pali radí, aby sme vždy piekli s láskou a vášňou.

    Tajný tip od Paliho

    Keď Pali prezrádzal posledný tip na pečenie, rozžiarili sa mu oči! Všetkým odporúča, aby piekli s láskou a vášňou, lebo pokiaľ to robíme z donútenia, tak to nie je ono. Musí vás to baviť a potom sa vám aj ten koláčik odvďačí! Hovorí sa, že jedlo pripravené s láskou chutí lepšie – a pri pečení to platí dvojnásobne. Keď pečiete s radosťou a nadšením, výsledok je vždy výnimočný.

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.
    Reklama