Na profile neštandardnej modrovlasej babičky vidíte, že pečie, upratuje, zbiera bylinky či nakladá kapustu. Založil jej ho vnuk fotograf Marek Pupák a mal iba jeden zámer. "Chcel som len ukázať fotky mojej úžasnej babky, ktoré som roky fotil a nenechať si pozitívnu energiu, ktorú v sebe má, len pre seba." Podarilo sa mu to. Jeho babička 21.storočia je neskutočná.
Blue grandma vypeká sladké i slané. Keď sa objavila jej fotka s pagáčikmi, všetci chceli recept. Tak tu je.
Parádne pagáče od Blue Grandma
Potrebujete:
- 1 - 2 lístkové cestá (nerozvaľkané)
- plesnivý syr
- 1 vajce
- sezamové semiačka
POSTUP:
- Cesto rozvaľkajte a polovicu posypte nahrubo rozmrveným plesnivým syrom. Prekryte druhou polovicou.
- Znovu polovicu cesta posypte syrom a syr opäť prekryte cestom. Naplnené cesto trochu popritláčajte.
- Okrúhlou formičkou povykrajujte pagáčiky. Uložte ich na plech, potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte sezamom.
- Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C do zlatista. Budete spokojní.
A Marek pridal k babičkinmu pečeniu aj historku, ktorá vás pobaví. "Babka koláče samozrejme v chladných mesiacoch skladuje na balkóne, a tak tomu nebolo ani v ten rok. Stalo sa však, že ich dobre nezaistila, prišiel silný vietor a celé jej ich vyklopil dolu balkónom na ľudí. Hotová chaplinovská groteska, keď si predstavím, že niekoho mohol z balkónu zasiahnúť babkin krémový koláč. Babka vtedy len zalomila rukami a povedala, "anciáša zhoreného, a je po koláčoch!"
V GALÉRII uvidíte, aký pestrý je život aktívnej modrovlasej babičky >>>
V Dobrom jedle vždy nájdete overené recepty na DOMÁCE jedlá: