Reklama

V reštaurácii pred ňu položili živého hada! Eva Máziková prezradila exotický zážitok

Nahodí sa aj do kuchyne!

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Ck9S6wrqi7E/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Večne usmiata dáma plná energie. Aj takto by sme mohli opísať PANI speváčku Evu Mázikovú, ktorá nám prezradila aj to, či si pri varení spieva.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    PETRA TÓTHOVÁ v krásnej kašmírovej kuchyni: Tajná špajza aj ŽĹTKOVÉ REZY!

    Sympatická Eva Máziková Dobrému jedlu priznala, že ako dieťa nemala rada špenát, ale taký mak by zjedla so všetkým. Kľudne aj keby v ňom bol obalený poriadny šniceľ! V detstve si však nemohli veľmi vyberať, museli zjesť všetko, čo prišlo na stôl. Teraz však špenát miluje. Okrem toho má rada ľahkú stredomorskú kuchyňu, zbožňuje čerstvú, ale aj grilovanú zeleninu, ryby a biele mäso, konkrétne iba kuracie a morčacie.

    Zdroj: Archív Eva Máziková

    Tvrdí o sebe, že je poriadna gazdinka a má v zálohe kopec receptov.

    Jediné, čo nezje, aj keď to príde na krásnom tanieri, sú ustrice! Vraj, keď si ich dá, má pocit, že jej plávajú aj ďalej v žalúdku! Jej manžel však ustrice miluje, a tak si Evička dá iba šampanské, ktoré sa podáva s nimi. 

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Tradičnou RUSÍNSKOU kuchyňou vás prevedie Oli Džupinková

      Spieva si pri varení?

      Zaujímalo nás aj to, či si ako speváčka zanôti aj pri varení. „Nie, nespievam, pretože stále niečo ochutnávam a mám plné ústa! Manžel tvrdí, že som síce hlasná, ale ja sa bavím sama so sebou, či ešte pridám soľ alebo ako jedlo dochutím,“ prezradila nám so smiechom.

      Ale štrúdľa sa jej poradila tak, že o nej zložila pesničku. Pozrite si jej video:

      Položili pred ňu hada!

      Speváčka si pre Dobré jedlo zaspomínala aj na najexotickejšie jedlo, ktoré jej utkvelo v pamäti. Bolo to v roku 1972, kedy boli na výlete v Tokiu po tom, ako získala druhé miesto na Bratislavskej lýre. Pred vstupom do reštaurácie sa museli všetci vyzuť a potom sa usadili do tureckého sedu. Ako jeden z chodov im priniesli živého hada a ukazovali na ňom, z ktorej jeho časti bude polievka a ktorú im ugrilujú. Pre niekoho, kto nenáša hady, to musel byť naozaj nezabudnuteľný zážitok...

      Svieži ľahký šalát Evičky Mázikovej

      Ako nám pani Máziková priznala, tento šalát robieva najmä v lete, napríklad, keď sú s manželom pri mori. Aby im po obede pri plávaní nebolo ťažko v brušku.

      Zdroj: Shutterstock

      Skvelá kombinácia ovocia a zeleniny!

      PRÍPRAVA 20 MINÚT

      Potrebujete:

      • Červený melón
      • Žltý melón
      • Cherry paradajky
      • Jahody, maliny 
      • Mäta
      • Bazalka 
      • Balzamikový ocot 
      • Olivový olej
      • Soľ
      • Korenie";i:10;s:13:"Burrata 
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Krémové JARNÉ ZÁKUSKY: Svieže RECEPTY od našej cukrárky nemajú konkurenciu!

        POSTUP:

        1. Žltý, červený melón a paradajky nakrájajte, pridajte jahody, prípadne aj maliny alebo napríklad uhorku. Šalát osviežte lístkami mäty, bazalky.
        2. Dochuťte soľou, korením, balzamikovým octom a olivovým olejom. Podávajte ho s burratou, ktorá mu dodá krémovosť a napríklad s focacciou.

        Autor článku

        Monika Fajdová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.