V reštaurácii pred ňu položili živého hada! Eva Máziková prezradila exotický zážitok
3. 4. 2024, 11:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Ck9S6wrqi7E/
Večne usmiata dáma plná energie. Aj takto by sme mohli opísať PANI speváčku Evu Mázikovú, ktorá nám prezradila aj to, či si pri varení spieva.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BiRqLd4ASxR/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BqXpc_ZhoTe/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrvUOqEBm4M/
Galéria k článku

Sympatická Eva Máziková Dobrému jedlu priznala, že ako dieťa nemala rada špenát, ale taký mak by zjedla so všetkým. Kľudne aj keby v ňom bol obalený poriadny šniceľ! V detstve si však nemohli veľmi vyberať, museli zjesť všetko, čo prišlo na stôl. Teraz však špenát miluje. Okrem toho má rada ľahkú stredomorskú kuchyňu, zbožňuje čerstvú, ale aj grilovanú zeleninu, ryby a biele mäso, konkrétne iba kuracie a morčacie.
Zdroj: Archív Eva Máziková
Tvrdí o sebe, že je poriadna gazdinka a má v zálohe kopec receptov.
Jediné, čo nezje, aj keď to príde na krásnom tanieri, sú ustrice! Vraj, keď si ich dá, má pocit, že jej plávajú aj ďalej v žalúdku! Jej manžel však ustrice miluje, a tak si Evička dá iba šampanské, ktoré sa podáva s nimi.

Spieva si pri varení?
Zaujímalo nás aj to, či si ako speváčka zanôti aj pri varení. „Nie, nespievam, pretože stále niečo ochutnávam a mám plné ústa! Manžel tvrdí, že som síce hlasná, ale ja sa bavím sama so sebou, či ešte pridám soľ alebo ako jedlo dochutím,“ prezradila nám so smiechom.
Ale štrúdľa sa jej poradila tak, že o nej zložila pesničku. Pozrite si jej video:
Položili pred ňu hada!
Speváčka si pre Dobré jedlo zaspomínala aj na najexotickejšie jedlo, ktoré jej utkvelo v pamäti. Bolo to v roku 1972, kedy boli na výlete v Tokiu po tom, ako získala druhé miesto na Bratislavskej lýre. Pred vstupom do reštaurácie sa museli všetci vyzuť a potom sa usadili do tureckého sedu. Ako jeden z chodov im priniesli živého hada a ukazovali na ňom, z ktorej jeho časti bude polievka a ktorú im ugrilujú. Pre niekoho, kto nenáša hady, to musel byť naozaj nezabudnuteľný zážitok...
Svieži ľahký šalát Evičky Mázikovej
Ako nám pani Máziková priznala, tento šalát robieva najmä v lete, napríklad, keď sú s manželom pri mori. Aby im po obede pri plávaní nebolo ťažko v brušku.
Zdroj: Shutterstock
Skvelá kombinácia ovocia a zeleniny!
PRÍPRAVA 20 MINÚT
Potrebujete:
- Červený melón
- Žltý melón
- Cherry paradajky
- Jahody, maliny
- Mäta
- Bazalka
- Balzamikový ocot
- Olivový olej
- Soľ
- Korenie";i:10;s:13:"Burrata

POSTUP:
- Žltý, červený melón a paradajky nakrájajte, pridajte jahody, prípadne aj maliny alebo napríklad uhorku. Šalát osviežte lístkami mäty, bazalky.
- Dochuťte soľou, korením, balzamikovým octom a olivovým olejom. Podávajte ho s burratou, ktorá mu dodá krémovosť a napríklad s focacciou.