Podávajte JEDLÁ AKO PROFÍK: Osvojte si tento TRIK a vaši hostia budú OČARENÍ!
26. 2. 2023, 12:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CUxwLOTP3SR/
Naučte sa zdobiť jedlá ako profík!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Ck_Ab0pr5Md/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CkvojDFJjO6/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CkYfRdprt9F/
Galéria k článku

Očarila vás moderná gastronómia? Typické sú pre ňu malé porcie a pokrmy sú často servírované štýlom "plating sauces", čo znamená, že omáčka sa na tanier nakvapká a pekne rozotrie. Techník, ako to dosiahnuť je veľa, ale my vám dáme tip na tú najľahšiu.
Postup:
- Na tanier položte za strednú až veľkú lyžicu omáčky.
- Potom položte zadnú časť lyžice na vrch omáčky a rozotrite ju smerom von jedným sebavedomým pohybom.
- Fantázií sa medze nekladú rozotrite omáčku tak, ako vám vyhovuje.
Ak by ste chceli servírovať pokrmy profesionálnejšie môžete omáčku dať do tupy a rozkvapkať ju na tanier. Použitím mini špachtle ju rozotrite po tanieri podľa potreby, tak ako vidíte na videu vyššie.
A ako vlastne jedlo servírované s touto technikou vyzerá?
Čítajte viac z Dobrého jedla: