objednať časopis
všetky kategórie

Sladké dezerty v nežnej ružovej farbe sa hodia k rozkvitnutej jari.

Recepty priniesol Nový Čas pre Ženy a my vám k nim prikladáme ďalšiu inšpiráciu.

Malinový cheesecake

Malinový cheesecake
Malinový cheesecake
Zdroj: Shutterstock

12 kúskov, príprava 30 minút, chladenie 3 hodiny

Potrebujete:

NA KORPUS:

  • 120 g celozrnných sušienok
  • 70 g masla

NA KRÉM:

  • 150 g malín
  • 200 g smotanového syra
  • 135 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 1/2 ČL vanilkovej pasty
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4 plátky želatíny
  • maliny na ozdobu

POSTUP:

  1. Dno formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme olejom. Sušienky rozdrvíme najemno a premiešame s rozpusteným maslom. Mrveničku natlačíme na dno formy aj po jej bokoch. Dáme do chladničky.
  2. Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Maliny privedieme do varu a prepasírujeme cez sitko. Pyré ohrejeme, zamiešame vymačkanú želatínu a necháme rozpustiť. Vyšľaháme smotanu dotuha. V mise zmiešame smotanový syr, práškový cukor, vanilkovú pastu aj šťavu z citróna dohladka. Zapracujeme malinovú zmes a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie