Recepty priniesol Nový Čas pre Ženy a my vám k nim prikladáme ďalšiu inšpiráciu.
Malinový cheesecake
Malinový cheesecake
Zdroj: Shutterstock
12 kúskov, príprava 30 minút, chladenie 3 hodiny
Potrebujete:
NA KORPUS:
- 120 g celozrnných sušienok
- 70 g masla
NA KRÉM:
- 150 g malín
- 200 g smotanového syra
- 135 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1/2 ČL vanilkovej pasty
- šťava z 1/2 citróna
- 4 plátky želatíny
- maliny na ozdobu
POSTUP:
- Dno formy s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie, boky vytrieme olejom. Sušienky rozdrvíme najemno a premiešame s rozpusteným maslom. Mrveničku natlačíme na dno formy aj po jej bokoch. Dáme do chladničky.
- Na krém namočíme želatínu do studenej vody. Maliny privedieme do varu a prepasírujeme cez sitko. Pyré ohrejeme, zamiešame vymačkanú želatínu a necháme rozpustiť. Vyšľaháme smotanu dotuha. V mise zmiešame smotanový syr, práškový cukor, vanilkovú pastu aj šťavu z citróna dohladka. Zapracujeme malinovú zmes a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny, ale najlepšie na celú noc. Pred podávaním ozdobíme čerstvými malinami.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>