objednať časopis
všetky kategórie
Paradajková omáčka a plnená paprika.

Dobré jedlo/Laura Witteková

NAVARENÉ ZLATOU VAREŠKOU: Plnená paprika s paradajkovou omáčkou, všetci sa budú oblizovať

Ivana Šureková alias Zlatá vareška pre vás pripravila v 3. časti seriálu tradičných receptov, ako vystrihnutých z receptára starej mamy, obľúbené plnené papriky s paradajkovou omáčkou. Aj vďaka kvalitným surovinám z Kauflandu sa vám podaria na jednotku.

Ivana Šureková varí jedlá ako od babičky.
Ivana Šureková varí jedlá ako od babičky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Plnené papriky s paradajkovou omáčkou

Paradajková omáčka a plnená paprika.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 porcie, príprava 15 minút,  varenie 75 minút

Na plnku:

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 150 g guľatozrnnej ryže K-Classic
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky soli
  • štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4-5 zelených paprík

Na omáčku:

  • 3 lyžice hladkej múky K-Classic
  • 3 lyžice oleja K-Classic
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 700 g paradajkového pretlaku K-Classic
  • 2 bobkové listy
  • 3 guľôčky nového korenia
  • 10 guľôčok čierneho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice cukru

Ako príloha:

  • knedľa K-Classic

POSTUP

  1. Ryžu premyte a uvarte v osolenej vode. Bude to trvať asi 15 minút. Nechajte vychladnúť a až potom ryžu primiešajte k mletému mäsu. Pridajte vajcia, soľ a korenie. Dobre premiešajte a podľa potreby ešte dochuťte.
  2. Z paprík odrežte časť pri stonke a nakrojte ich aj pri špičke, aby sa mäsová zmes dostala do celej papriky. Odstráňte semienka a papriky naplňte mäsovou zmesou. Zo zvyšnej zmesi urobte guľky.
  3. Vo väčšom hrnci pripravte svetlú zápražku z oleja a múky. Zalejte ju studeným vývarom a pridajte paradajkový pretlak. Pridajte zmes divokého korenia – bobkové listy, celé nové korenie a celé čierne korenie. Dochuťte ešte soľou a cukrom.
  4. Keď začne omáčka mierne vrieť, vložte do nej naplnené papriky a mäsové guľky. Povarte približne 1 hodinu. K plnenej paprike a paradajkovej omáčke sa skvelo hodí kysnutá knedľa.

Pripravte aj tieto dobroty z Dobrého jedla >>>

ŠAMPIŇÓNY S CITRÓNOVÝM TYMIANOM
Čítajte viac
Rýchle LETNÉ RECEPTY? Tieto ZELENINOVÉ dobroty podávate o pol hodinu!
Kávovo ríbezľový koláč s medovkou.
Čítajte viac
3 HRNČEKOVÉ KOLÁČE, ktoré pečieme celé leto: Aha, máte ich RAZ-DVA!
Vajíčka so zeleninou.
Čítajte viac
Blogerka Tonka večere uvarí i KRÁSNE nafotí: Ochutnajte lahôdky z jej KUCHYNE
Boka Bistro Senec. Na snímke je cícerovo limetová polievka.
Čítajte viac
Polievka na RAŇAJKY? ÁNO, táto VYNIKAJÚCA zo známeho bistra vás osvieži aj zasýti!
Roláda Petry Tóthovej
Čítajte viac
PAVLOVOVEJ ROLÁDA šťavnatá ako nikdy: PETRA TÓTHOVÁ sa zasa blysla!
Vychladené letné drinky príjemne osviežia.
Čítajte viac
Ako sa schladiť? Spravte si DOMÁCI ĽADOVÝ ČAJ či PUNČ: Máme skvelé RECEPTY
Ríbezľové slimáky.
Čítajte viac
Kysnuté RÍBEZĽOVÉ SLIMÁKY: Jednoduchý RECEPT na LETNÝ DEZERT zvládnu pripraviť aj deti
Boka Bistro Senec. Na snímke sú lievance s jahodami.
Čítajte viac
Víkendové LIEVANCE hneď zrána: SUPER RECEPT zo známeho bistra si odložíte!
Marhuľový koláč s posýpkou máte raz-dva!
Čítajte viac
Marhuľová RÝCHLOVKA: Máme RECEPT na vynikajúci KOLÁČ S POSÝPKOU bez kysnutia
BRUSCHETTA S AVOKÁDOM A TATARÁKOM Z LOSOSA
Čítajte viac
V horúčavách stavte na CHUTNÉ RECEPTY BEZ VARENIA: Sporák ani nezapínajte!