Ivana Šureková varí jedlá ako od babičky.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Plnené papriky s paradajkovou omáčkou
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 porcie, príprava 15 minút, varenie 75 minút
Na plnku:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 150 g guľatozrnnej ryže K-Classic
- 2 vajcia
- 2 lyžičky soli
- štvrť lyžičky mletého čierneho korenia
- 4-5 zelených paprík
Na omáčku:
- 3 lyžice hladkej múky K-Classic
- 3 lyžice oleja K-Classic
- 500 ml zeleninového vývaru
- 700 g paradajkového pretlaku K-Classic
- 2 bobkové listy
- 3 guľôčky nového korenia
- 10 guľôčok čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 3 lyžice cukru
Ako príloha:
- knedľa K-Classic
POSTUP
- Ryžu premyte a uvarte v osolenej vode. Bude to trvať asi 15 minút. Nechajte vychladnúť a až potom ryžu primiešajte k mletému mäsu. Pridajte vajcia, soľ a korenie. Dobre premiešajte a podľa potreby ešte dochuťte.
- Z paprík odrežte časť pri stonke a nakrojte ich aj pri špičke, aby sa mäsová zmes dostala do celej papriky. Odstráňte semienka a papriky naplňte mäsovou zmesou. Zo zvyšnej zmesi urobte guľky.
- Vo väčšom hrnci pripravte svetlú zápražku z oleja a múky. Zalejte ju studeným vývarom a pridajte paradajkový pretlak. Pridajte zmes divokého korenia – bobkové listy, celé nové korenie a celé čierne korenie. Dochuťte ešte soľou a cukrom.
- Keď začne omáčka mierne vrieť, vložte do nej naplnené papriky a mäsové guľky. Povarte približne 1 hodinu. K plnenej paprike a paradajkovej omáčke sa skvelo hodí kysnutá knedľa.
Pripravte aj tieto dobroty z Dobrého jedla >>>