Reklama

HUBOVÁ POLIEVKA od Kuchára z lesa: Fajnový RECEPT musíte vyskúšať!

Hubová polievka podľa Kuchára z lesa.

Zdroj: shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Snorte, ňuchajte, veľa a nahlas sa smejte, pokojne aj sami, radšej však so spoluhubármi, lebo medvede, a nikam sa neponáhľajte. Svoj úlovok potom hoďte do kotlíka napríklad tak, ako to veľmi rád robieva známy Kuchár z lesa Ľubomír Šmindák.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CUKETOVÉ DOBROTY: Aha, máme pre vás SUPER RECEPTY!
    Zdroj: NMH

    „Väčšina z nás sa naháňa za dubákmi, no ja nedám dopustiť na modrák. Je ešte voňavejší a pre mňa aj chutnejší ako dubák. Keď však dubáky, tak úplne najkrajšie som nazbieral ešte ako dieťa na Spišskej Magure. Dnes to je už také atraktívne miesto, že musím vyraziť o štvrtej ráno, aby sa mi niečo ušlo. Z húb varím v lese polievku, ale aj omáčku či kapustnicu, z bedlí pražím chrumkavé rezne a z kuriatok praženicu, ktorú mi po úspešnej hubačke kedysi pripravovala moja babka,“ dodáva Kuchár z lesa Ľubomír, ktorý na Instagrame vystupuje ako Chef from the woods, a má tam viac ako 20 tisíc sledovateľov.

    Vyskúšajte jeho RECEPT na HUBOVÚ POLIEVKU, nemá chybu!

    Hubová polievka

    Zdroj: shutterstock

    Hubová polievka podľa Kuchára z lesa chutí fantasticky.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 300 g čerstvých húb
    • 1 väčšia šalotka
    • 1 väčšia mrkva
    • 2 väčšie zemiaky
    • 1 l vývaru (v lese sa toleruje kvalitný bujón a voda)
    • olej
    • soľ, čierne korenie, nové celé korenie, bobkový list
    • 250 ml smotany na varenie (nemusí byť) a petržlenová vňať na podávanie

    POSTUP:

    1. Huby očistite. Na oleji v kotlíku (hrnci) speňte nasekanú šalotku, pridajte nové korenie a bobkový list. Primiešajte nakrájané huby, mrkvu a zemiaky. Orestujte a zalejte vývarom. Ak kuchtíte priamo na ohni vonku, priložte zo dve polienka do pahreby a varte, kým zelenina nezmäkne.
    2. Odstavte, dochuťte soľou, korením a keď máte poruke smotanu, polievku ňou zjemnite. Podávajte ju s nasekanou vňatkou a chlebíkom. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.