HUBOVÁ POLIEVKA od Kuchára z lesa: Fajnový RECEPT musíte vyskúšať!
10. 7. 2023, 15:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: shutterstock
Snorte, ňuchajte, veľa a nahlas sa smejte, pokojne aj sami, radšej však so spoluhubármi, lebo medvede, a nikam sa neponáhľajte. Svoj úlovok potom hoďte do kotlíka napríklad tak, ako to veľmi rád robieva známy Kuchár z lesa Ľubomír Šmindák.
Zdroj: Archív Ľ.Š.
Zdroj: Gurmet
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Väčšina z nás sa naháňa za dubákmi, no ja nedám dopustiť na modrák. Je ešte voňavejší a pre mňa aj chutnejší ako dubák. Keď však dubáky, tak úplne najkrajšie som nazbieral ešte ako dieťa na Spišskej Magure. Dnes to je už také atraktívne miesto, že musím vyraziť o štvrtej ráno, aby sa mi niečo ušlo. Z húb varím v lese polievku, ale aj omáčku či kapustnicu, z bedlí pražím chrumkavé rezne a z kuriatok praženicu, ktorú mi po úspešnej hubačke kedysi pripravovala moja babka,“ dodáva Kuchár z lesa Ľubomír, ktorý na Instagrame vystupuje ako Chef from the woods, a má tam viac ako 20 tisíc sledovateľov.
Vyskúšajte jeho RECEPT na HUBOVÚ POLIEVKU, nemá chybu!
Hubová polievka
Zdroj: shutterstock
Hubová polievka podľa Kuchára z lesa chutí fantasticky.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g čerstvých húb
- 1 väčšia šalotka
- 1 väčšia mrkva
- 2 väčšie zemiaky
- 1 l vývaru (v lese sa toleruje kvalitný bujón a voda)
- olej
- soľ, čierne korenie, nové celé korenie, bobkový list
- 250 ml smotany na varenie (nemusí byť) a petržlenová vňať na podávanie
POSTUP:
- Huby očistite. Na oleji v kotlíku (hrnci) speňte nasekanú šalotku, pridajte nové korenie a bobkový list. Primiešajte nakrájané huby, mrkvu a zemiaky. Orestujte a zalejte vývarom. Ak kuchtíte priamo na ohni vonku, priložte zo dve polienka do pahreby a varte, kým zelenina nezmäkne.
- Odstavte, dochuťte soľou, korením a keď máte poruke smotanu, polievku ňou zjemnite. Podávajte ju s nasekanou vňatkou a chlebíkom. Dobrú chuť!