Reklama

Naplánujte si SVADOBNÚ HOSTINU s odborníkmi: Toto je 7 NESMRTEĽNÝCH LETNÝCH TRENDOV!

Letí uvoľnenosť!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ak si ju naplánujete tak, ako kážu svetoví food blogeri a odborníci, budete nielen in, ale aj pekne ušetríte. A pri jedle zaspomínate na staré dobré časy, čo vás (azda) ešte viac zblíži.

Čo letí?

„Chceme si načapovať domácu malinovku, zobkať chutné minikoláčiky a krájať tortu potiahnutú ľahkým krémom,“ povedala Dobrému jedlu pred časom Tatiana Stempelová zo svadobnej agentúry Wedday. A jej tipy PLATIA AJ DNES!

Pozrite, čo je pri plánovaní LETNEJ SVADOBNEJ HOSTINY IN už niekoľko sezón po sebe: TOTO je 7 NESMRTEĽNÝCH TRENDOV!

1. Skúste brunch!

Zdroj: Shuttestock

Svadobná párty v nedeľu doobeda? Prečo nie?

Tento trend na letné svadby poteší vašu peňaženku. „Svadobná párty v nedeľu doobeda? Prečo nie? Hostia toho zrána veľa nezjedia. Úplne im postačí bufet s omeletami, štýlový bar s bloody mary po ťažkej sobotnej noci a stánok plný sladkých cereálií. Je to fajn kombinácia, pre ktorú sa rozhoduje čoraz viac snúbencov,“ hovorí svadobná guru Azure Nelson z portálu onewed.com.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zbierajte JEDLÉ KVETY: Zadarmo nimi OZDOBÍTE OBED aj TORTY, hostia odpadnú! Teaser
    Zdroj: NMH

    2. Postavte ich do radu

    Zdroj: Archív P.K.

    Food truck je skvelá voľba!

    „Na svadbe ide o zábavu, nie o škrobenosť. Takže ak milujete jedlo do ruky, nie je čo riešiť. Food truck s objednaným street foodom či už so sladkým, alebo slaným, zaparkuje, kde chcete, a vaši hostia sa radi postavia do radu. Napríklad na dobrú zmrzlinu určite, veď času majú dosť,“ radí svadobná dizajnérka Jen Campbellová.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie BRYNDZOVÉ HALUŠKY: RECEPT od šéfa slovenských ovčiarov! Teaser
      Zdroj: NMH

      3. Čerstvé, prosím!

      Zdroj: Shutterstock

      Uvoľnenosť je v kurze aj na svadbe.

      Veru, na surovinách od lokálnych dodávateľov si dajte obzvlášť záležať. Ich pôvod pokojne prezentujte v názve jedla, svadobčanov bude zaujímať rovnako, ako keď prezieravo sami nakupujú z overených zdrojov. „Celé menu postavte sezónne, veď plodné leto je na svadbu a poriadnu hostinu ako stvorené,“ dušuje sa aj svadobná blogerka Anja Winikka.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Reďkovky v ŠALÁTE: Máme SUPER RECEPT pre HISTAMINIKOV, chutí ale všetkým! Teaser
        Zdroj: NMH

        4. Ale sme vyrástli!

        Zdroj: Shutterstock

        Hostia majú nezvyčajné požiadavky.

        Polievka ako od babičky, šťavnatý burger s hranolčekmi, na ktorý ste chodievali ako študenti do „mekáča“, plnené buchty z plechu či vynovený ryžový nákyp, ktorým vás mama dávala dokopy, keď vás niečo ranilo. Svadobné comfort food vás vráti do detských čias, čo sa bude páčiť nielen vám, ale aj dojatým rodičom, tetám, babkám... „A pri tomto bode programu sa dozviete všeličo nové o svojom nastávajúcom,“ usmievajú sa špičkoví blogeri.

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Ako jesť ŠPARGĽU? S domácou MAJONÉZOU, ktorú si vymiešate RAZ-DVA! Teaser
          Zdroj: NMH

          5. Bar je cool

          Zdroj: Shutterstock

          Bar je cool a nemusí byť iba alko. „

          ... a nemusí byť iba alko. „Svojich hostí potešíte domácimi limonádami s rôznymi bylinkami, sódovkami s čerstvým ovocím, čapovanou kolou alebo pivom od malovýrobcov. A za plný coffee bar vás aj vybozkávajú,“ sľubuje Christina Friedrichsen zo svadobného portálu intimateweddings.

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
           
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • captions and subtitles off, selected

            6. Fake the cake

            Zdroj: Shutterstrock

            Vydávate sa? V dobrom vám závidíme!

            Inými slovami, torta nemusí byť iba klasická poschodová, na akú ste zvyknutí. „Pred niekoľkými rokmi svadobčania híkali nad netradičnými dezertmi z cupcakes. Teraz zabodujete tortou postavenou z makrónok alebo palaciniek,“ odporúča Azure Nelson. Odvážnym a zvedavým šťastie praje, takže browsujte po sociálnych sieťach, sťahujte a posielajte print screeny cukrárke. Možno to vyjde. „Nové svadobné torty vznikajú práve vďaka sociálnym sieťam,“ povzbudzuje odborníčka.

            7. Pozvite šéfkuchára!

            Zdroj: Shutterstock

            Pozvite šéfkuchára! Živá kulinárska šou sa považuje za absolútny svadobný trend posledných rokov.

            Živá kulinárska šou sa považuje za absolútny svadobný trend posledných rokov. Ak si objednáte kuchára, ktorý sa venuje pop-up vareniu, ten vašich hostí do sýta nakŕmi aj zabaví. A možno ich pozve priamo k sporáku. Bude sa im to páčiť!

            Čítajte viac z Dobrého jedla:

            Autor článku

            Katarína Brunovská

            redaktorka magazínu Dobré jedlo
            Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.