MAKOVÁ TORTA S ČEREŠŇAMI
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT
Tortu pre Dobré jedlo pripravila foodblogerka PETRA ESTERLING
www.redvelvetcooking.com
POTREBUJETE:
Na korpus:
- 5 vajec
- 150 g práškového cukru
- 70 ml mlieka
- 100 g polohrubej múky
- 115 g mletého maku
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli (na sneh)
Na krém:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 130 g práškového cukru
- 500 g jemného tvarohu
- 1 balíček stužovača šľahačky (nemusí byť)
- 2 lyžice mletého maku
- čerešňový džem na potretie
- čerešne na posypanie
Postup nájdete na ďalšej strane >>