objednať časopis
všetky kategórie

Sezónu čerešničiek využite naplno. Najskôr za misku do úst, niečo na zaváranie, do džemu a potom upečte chutný koláč alebo tortu... Máme super recepty!

MAKOVÁ TORTA S ČEREŠŇAMI

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT

Tortu pre Dobré jedlo pripravila foodblogerka PETRA ESTERLING
www.redvelvetcooking.com

POTREBUJETE:

Na korpus:

  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 70 ml mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • 115 g mletého maku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli (na sneh) 

Na krém:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 130 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 balíček stužovača šľahačky (nemusí byť)
  • 2 lyžice mletého maku 
  • čerešňový džem na potretie
  • čerešne na posypanie

Postup nájdete na ďalšej strane >>

Kategórie