objednať časopis
všetky kategórie

Z obľúbeného ovocia, ktoré práve hlási svoju sezónu, môžete vyčarovať tie najchutnejšie a najfantastickejšie dezerty. Pozerajte do sýtosti!

Skôr ako sa zahryznete do našej BOHATEJ FOTOGALÉRIE, máme pre vás recept na vynikajúcu jahodovú charlottu.

Roládová torta (charlotta) s jahodami

10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT + CHLADENIE

Roládová torta s jahodami
Roládová torta s jahodami
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 60 ml vody
  • 1 lyžička mletej vanilky
  • 110 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štvrť lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • jahodový džem

Na vanilkový krém:

  • 6 žĺtkov
  • 140 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g jemného tvarohu
  • 8 plátkov želatíny

Na jahodové pyré:

  • 250 g nakrájaných jahôd (plus na ozdobu)
  • cukor podľa chuti

Postup receptu nájdete na ďalšej strane>>