Skôr ako sa zahryznete do našej BOHATEJ FOTOGALÉRIE, máme pre vás recept na vynikajúcu jahodovú charlottu.
Roládová torta (charlotta) s jahodami
10-12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT + CHLADENIE
Roládová torta s jahodami
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 100 ml oleja
- 60 ml vody
- 1 lyžička mletej vanilky
- 110 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štvrť lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- jahodový džem
Na vanilkový krém:
- 6 žĺtkov
- 140 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 250 ml mlieka
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 250 g jemného tvarohu
- 8 plátkov želatíny
Na jahodové pyré:
- 250 g nakrájaných jahôd (plus na ozdobu)
- cukor podľa chuti
Postup receptu nájdete na ďalšej strane>>