RISOTTO AL FUNGHI - Hubové rizoto
RISOTTO AL FUNGHI: Hubové rizoto
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 1 väčšia cibuľa
- 300 g očistených zmiešaných húb
- 1 strúčik cesnaku
- 300 g ryže carnaroli (alebo inej ryže vhodnej na rizoto)
- 100 ml suchého bieleho vína
- 700 – 1 000 ml horúceho vývaru povareného s odrezkami húb
- hrudka parmezánu
- soľ, mleté čierne korenie
- maslo
POSTUP:
- Na masle opečte cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte očistené huby nakrájané na menšie kúsky a opečte spolu s cibuľou.
- Pridajte cesnak nakrájaný nadrobno, soľ a ryžu. Opekajte ryžu, kým nezačne byť po okrajoch sklovitá.
- Po niekoľkých minútach prilejte do panvice víno a nechajte ho takmer celé odpariť.
- Postupne prilievajte do ryže horúci vývar. Vždy len toľko, aby ním bola ryža sotva prikrytá. Varte na miernom plameni 16 – 20 minút a pravidelne pritom ryžu premiešavajte.
- Ku koncu bude ryža ešte polotekutá, krémová a jemne „na zhryz“. Odstavte ju a primiešajte lyžicu masla.
- Do hotového rizota nastrúhajte parmezán a dobre premiešajte. Podľa potreby dochuťte soľou a ihneď podávajte. Každú porciu ozdobte parmezánom a čerstvo pomletým čiernym korením.
Talianske recepty pokračujú aj na nasledujúcej strane >>>