objednať časopis
všetky kategórie

Poďte si s nami pripraviť kulinárske skvosty z obľúbeného Talianska. Všetky recepty sú overené a stopercentne chutné!

RISOTTO AL FUNGHI - Hubové rizoto

RISOTTO AL FUNGHI: Hubové rizoto
RISOTTO AL FUNGHI: Hubové rizoto
Zdroj: LAURA WITTEKOVÁ

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 väčšia cibuľa
  • 300 g očistených zmiešaných húb
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 g ryže carnaroli (alebo inej ryže vhodnej na rizoto)
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 700 – 1 000 ml horúceho vývaru povareného s odrezkami húb
  • hrudka parmezánu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • maslo

POSTUP:

  1. Na masle opečte cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte očistené huby nakrájané na menšie kúsky a opečte spolu s cibuľou.
  2. Pridajte cesnak nakrájaný nadrobno, soľ a ryžu. Opekajte ryžu, kým nezačne byť po okrajoch sklovitá.
  3. Po niekoľkých minútach prilejte do panvice víno a nechajte ho takmer celé odpariť.
  4. Postupne prilievajte do ryže horúci vývar. Vždy len toľko, aby ním bola ryža sotva prikrytá. Varte na miernom plameni 16 – 20 minút a pravidelne pritom ryžu premiešavajte.
  5. Ku koncu bude ryža ešte polotekutá, krémová a jemne „na zhryz“. Odstavte ju a primiešajte lyžicu masla.
  6. Do hotového rizota nastrúhajte parmezán a dobre premiešajte. Podľa potreby dochuťte soľou a ihneď podávajte. Každú porciu ozdobte parmezánom a čerstvo pomletým čiernym korením.

Talianske recepty pokračujú aj na nasledujúcej strane >>>

Kategórie