Reklama

Mária Čírová v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!

Mária Čírová v kuchyni Dobrého jedla

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Klina

Reklama

O sympatickej speváčke a mamine troch detí je známe, že varí i pečie naozaj rada. Jemnú karfiolovú polievku robí často, pretože veľmi chutí aj deťom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MÁRIA ČÍROVÁ v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!

    Oáza

    Mária považuje kuchyňu za oázu, ktorá stmeľuje všetkých členov rodiny.
    Úspešná speváčka je aj za sporákom jednoducho bohyňa! Vedia to o nej jej najbližší, a už aj my. Variť začala v pätnástich, keď odišla z rodnej dedinky na konzervatórium. Vo veľkom meste sa musela naučiť aspoň základom varenia. Na telefóne mala mamu a krstnú mamu, s ktorými sa radila. Ako kuchárka a pekárka sa parádne vypracovala a na jej dobroty nedajú doma dopustiť. Všetci milujú aj jej jemnú karfiolovú polievku!

    Čo nemusí

    „Som gurmánka, zjem takmer všetko. No do siedmeho neba ma dostane pečená hus, pečeň a lokše. Máme obľúbenú reštauráciu v Slovenskom Grobe, kde pravidelne chodíme na husacie hody. Aj keď lokše mi najviac chutia od maminy, robí ich na starej platničke,“ povedala nám Mária. A prezradila aj to, čo nemusí: „Bravčové mäso, držky a hovädzí jazyk. Ale červíky na spôsob čipsov, s dobrou omáčkou, mi napodiv chutili...“

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!

      Krémová karfiolová polievka so zelerom

      6 porcií, príprava 10 minút, varenie 20 minút

      POTREBUJETE:

      • 2 cibule alebo šalotky
      • maslo
      • cesnak (nemusí byť)
      • 1 väčší karfiol
      • 3 stonky zeleru
      • 2 až 3 bobkové listy
      • 1 vetvička tymianu
      • 1 a pol litra zeleninového vývaru
      • štipka muškátového orieška
      • smotana na šľahanie";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

      POSTUP:

      1. V hrnci opečte na zohriatom masle dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte plátky cesnaku a po chvíli nakrájaný karfiol (niekoľko ružičiek odložte) zeler, bobkový list a tymian. Opekajte asi 5 minút.
      2. Prilejte vývar a varte do mäkka. Vyberte bobkový list s tymianom, polievku rozmixujte a potom do nej prilejte smotanu. Na miernom ohni prevarte, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.
      3. Polievku na tanieroch ozdobte malými ružičkami karfiolu, ktorý ste opiekli na masle. Môžete podávať s dobrým chlebíkom.

      Aj tieto známe tváre majú fantastické recepty: