Mária Čírová v kuchyni: Miluje DOBRÉ JEDLO a varí vynikajúcu POLIEVKU!
3. 3. 2024, 8:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Dobré jedlo/Matej Klina
O sympatickej speváčke a mamine troch detí je známe, že varí i pečie naozaj rada. Jemnú karfiolovú polievku robí často, pretože veľmi chutí aj deťom.
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku

Oáza
Mária považuje kuchyňu za oázu, ktorá stmeľuje všetkých členov rodiny.
Úspešná speváčka je aj za sporákom jednoducho bohyňa! Vedia to o nej jej najbližší, a už aj my. Variť začala v pätnástich, keď odišla z rodnej dedinky na konzervatórium. Vo veľkom meste sa musela naučiť aspoň základom varenia. Na telefóne mala mamu a krstnú mamu, s ktorými sa radila. Ako kuchárka a pekárka sa parádne vypracovala a na jej dobroty nedajú doma dopustiť. Všetci milujú aj jej jemnú karfiolovú polievku!
Čo nemusí
„Som gurmánka, zjem takmer všetko. No do siedmeho neba ma dostane pečená hus, pečeň a lokše. Máme obľúbenú reštauráciu v Slovenskom Grobe, kde pravidelne chodíme na husacie hody. Aj keď lokše mi najviac chutia od maminy, robí ich na starej platničke,“ povedala nám Mária. A prezradila aj to, čo nemusí: „Bravčové mäso, držky a hovädzí jazyk. Ale červíky na spôsob čipsov, s dobrou omáčkou, mi napodiv chutili...“

Krémová karfiolová polievka so zelerom
6 porcií, príprava 10 minút, varenie 20 minút
POTREBUJETE:
- 2 cibule alebo šalotky
- maslo
- cesnak (nemusí byť)
- 1 väčší karfiol
- 3 stonky zeleru
- 2 až 3 bobkové listy
- 1 vetvička tymianu
- 1 a pol litra zeleninového vývaru
- štipka muškátového orieška
- smotana na šľahanie";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
- V hrnci opečte na zohriatom masle dosklovita nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte plátky cesnaku a po chvíli nakrájaný karfiol (niekoľko ružičiek odložte) zeler, bobkový list a tymian. Opekajte asi 5 minút.
- Prilejte vývar a varte do mäkka. Vyberte bobkový list s tymianom, polievku rozmixujte a potom do nej prilejte smotanu. Na miernom ohni prevarte, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením.
- Polievku na tanieroch ozdobte malými ružičkami karfiolu, ktorý ste opiekli na masle. Môžete podávať s dobrým chlebíkom.
Aj tieto známe tváre majú fantastické recepty: