Reklama

Lucia Hlaváčková: Tieto bleskové tekvicové špagety musíte vyskúšať!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lucia Hlaváčková navarila rýchle špagety s tekvicou
    Reklama
    Mária Abrahámová

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo

    Moderátorka Lucia Hlaváčková najradšej varí so svojou bulharsko-talianskou kamarátkou Mariyou. Tento raz vám predstavia recept na netradičné špagety.

    Ako nám Lucia povedala, najradšej varí aj jedáva rýchle, jednoduché recepty, miluje taliansku a grécku kuchyňu. Jej topka sú cestoviny s červenou omáčkou a kopou parmezánu, polievky na všetky spôsoby, zelenina a šaláty.

    "Nejaký čas spolupracujem s výživovou poradkyňou Zuzkou Liškovou, zaoberám sa stravou aj viac do hĺbky, z hľadiska čo nášmu organizmu prospieva a čo nie. Dôležité je, aby jedlo malo efekt na našu psychiku aj fyzické zdravie," prezradila nám Lucia Hlaváčková. S kamarátkou Mariyou nám v našej kuchyni uvarili hustú zeleninovú polievku minestrone a teraz vyskúšajte aj ich bleskové špagety! Budete prekvapení, ako výborne chutia. Buono Appetito!

    Anketa

    Radi varíte špagety?

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Lucia Hlaváčková s priateľkou Mariy pripravili super rýchle tekvicové špagety s talianskou šunkou.

    Spagetti zucca (Tekvicové špagety)

    2 porcie, príprava 10 minút, varenie 20 minút

    POTREBUJETE:

    • 220 g špagiet

    • 1 strúčik cesnaku

    • 1 vetvička rozmarínu

    • 3 až 4 lístky šalvie

    •  300 g oranžovej tekvice

       

    •  80 g specku (tenké plátky sušenej, jemne údenej talianskej šunky)

    •  soľ, mleté čierne korenie

     

    POSTUP:

    1.  V mierne osolenej vode uvarte špagety na zhryz podľa návodu na obale.

    2.  Medzitým opečte v hlbšej panvici na oleji strúčik cesnaku a bylinky. Pridajte nadrobno nakrájanú tekvicu a opekajte do mäkka asi 10 minút. Vyberte cesnak a bylinky a tekvicu popučte varechou alebo vidličkou na hrubo.

    3.  Prilejte trocha vývaru z uvarených cestovín, aby bola zmes krémovejšia. Primiešajte špagety a podávajte posypané do chrumkava opečeným speckom.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!