Lucia Hlaváčková: Tieto bleskové tekvicové špagety musíte vyskúšať!
15. 2. 2025, 10:01
Moderátorka Lucia Hlaváčková najradšej varí so svojou bulharsko-talianskou kamarátkou Mariyou. Tento raz vám predstavia recept na netradičné špagety.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Ako nám Lucia povedala, najradšej varí aj jedáva rýchle, jednoduché recepty, miluje taliansku a grécku kuchyňu. Jej topka sú cestoviny s červenou omáčkou a kopou parmezánu, polievky na všetky spôsoby, zelenina a šaláty.
"Nejaký čas spolupracujem s výživovou poradkyňou Zuzkou Liškovou, zaoberám sa stravou aj viac do hĺbky, z hľadiska čo nášmu organizmu prospieva a čo nie. Dôležité je, aby jedlo malo efekt na našu psychiku aj fyzické zdravie," prezradila nám Lucia Hlaváčková. S kamarátkou Mariyou nám v našej kuchyni uvarili hustú zeleninovú polievku minestrone a teraz vyskúšajte aj ich bleskové špagety! Budete prekvapení, ako výborne chutia. Buono Appetito!
Anketa
Radi varíte špagety?
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Lucia Hlaváčková s priateľkou Mariy pripravili super rýchle tekvicové špagety s talianskou šunkou.
Spagetti zucca (Tekvicové špagety)
2 porcie, príprava 10 minút, varenie 20 minút
POTREBUJETE:
-
220 g špagiet
-
1 strúčik cesnaku
-
1 vetvička rozmarínu
-
3 až 4 lístky šalvie
-
300 g oranžovej tekvice
-
80 g specku (tenké plátky sušenej, jemne údenej talianskej šunky)
-
soľ, mleté čierne korenie
POSTUP:
-
V mierne osolenej vode uvarte špagety na zhryz podľa návodu na obale.
-
Medzitým opečte v hlbšej panvici na oleji strúčik cesnaku a bylinky. Pridajte nadrobno nakrájanú tekvicu a opekajte do mäkka asi 10 minút. Vyberte cesnak a bylinky a tekvicu popučte varechou alebo vidličkou na hrubo.
-
Prilejte trocha vývaru z uvarených cestovín, aby bola zmes krémovejšia. Primiešajte špagety a podávajte posypané do chrumkava opečeným speckom.