Reklama

Lucia Hlaváčková: Tieto bleskové tekvicové špagety musíte vyskúšať!

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Moderátorka Lucia Hlaváčková najradšej varí so svojou bulharsko-talianskou kamarátkou Mariyou. Tento raz vám predstavia recept na netradičné špagety.

Ako nám Lucia povedala, najradšej varí aj jedáva rýchle, jednoduché recepty, miluje taliansku a grécku kuchyňu. Jej topka sú cestoviny s červenou omáčkou a kopou parmezánu, polievky na všetky spôsoby, zelenina a šaláty.

"Nejaký čas spolupracujem s výživovou poradkyňou Zuzkou Liškovou, zaoberám sa stravou aj viac do hĺbky, z hľadiska čo nášmu organizmu prospieva a čo nie. Dôležité je, aby jedlo malo efekt na našu psychiku aj fyzické zdravie," prezradila nám Lucia Hlaváčková. S kamarátkou Mariyou nám v našej kuchyni uvarili hustú zeleninovú polievku minestrone a teraz vyskúšajte aj ich bleskové špagety! Budete prekvapení, ako výborne chutia. Buono Appetito!

Anketa

Radi varíte špagety?

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Lucia Hlaváčková s priateľkou Mariy pripravili super rýchle tekvicové špagety s talianskou šunkou.

Spagetti zucca (Tekvicové špagety)

2 porcie, príprava 10 minút, varenie 20 minút

POTREBUJETE:

  • 220 g špagiet

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1 vetvička rozmarínu

  • 3 až 4 lístky šalvie

  •  300 g oranžovej tekvice

     

  •  80 g specku (tenké plátky sušenej, jemne údenej talianskej šunky)

  •  soľ, mleté čierne korenie

 

POSTUP:

  1.  V mierne osolenej vode uvarte špagety na zhryz podľa návodu na obale.

  2.  Medzitým opečte v hlbšej panvici na oleji strúčik cesnaku a bylinky. Pridajte nadrobno nakrájanú tekvicu a opekajte do mäkka asi 10 minút. Vyberte cesnak a bylinky a tekvicu popučte varechou alebo vidličkou na hrubo.

  3.  Prilejte trocha vývaru z uvarených cestovín, aby bola zmes krémovejšia. Primiešajte špagety a podávajte posypané do chrumkava opečeným speckom.

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!