Recept priniesol casprezeny.pluska.sk
Rebarborovo-jahodový kompót
Rebarborovo-jahodový kompót
Zdroj: Shutterstock
6 porcií, príprava 15 minút, varenie 5 minút
POTREBUJETE:
- 800 g rebarbory
- 800 g jahôd
- 1 vanilkový struk
- 100 ml jablkovej šťavy
- 3 lyžice citrónovej šťavy
POSTUP:
- Rebarboru ošúpete a nakrájajte na malé kúsky. Jahody umyte, odstopkujte a nakrájajte na štvrtiny. Vanilkový struk rozpoľte a vyškrabte z neho dreň.
- Do hrnca s vodou (asi 1 a pol litra) dajte rebarboru, jahody, jablkovú šťavu, vanilkovú dreň aj struk a citrónovú šťavu. Premiešajte a priveďte do varu. Na miernom ohni varte asi 5 minút. Vyberte vanilkový struk a môžete hneď podávať alebo zavarte v pohároch.
Náš tip: Okrem vanilkového struku môžete kompót ochutiť aj badiánom a kúskom celej škorice, prípadne kolieskom citróna.