Sezónne maškrtenie: Čerešňovo-mandľová TORTA S TVAROHOVÝM KRÉMOM skrášli váš deň
Nemusíte mať žiadnu príležitosť na oslavu, čerešňová torta s mandľami a tvarohovým krémom spraví z každého dňa sviatok.
- 75 min.
- porcie: 12
- Stredná
Suroviny
Na korpus:
- 5 ksvajec štipku soli
- 180 gkrupicového cukru
- 2 kscitróny (kôru + šťavu)
- 50 mlvody
- 350 gmletých mandlí
- 1 balíčekkypriaceho prášku (škrobového)
Na krém:
- 250 gjemného tvarohu
- 200 gsmotanovej nátierky
- 200 gsmotany na šľahanie
- 1 lyžicavanilkovej pasty
- 100 gpráškového cukru
- 1 balíčekstužovača šľahačky
- 1 kskôru z 1 citróna džem (do krému aj medzi korpusy)
Na ozdobenie:
- 1 ksčerešne
- 1 ksmätu
Postup
krok
Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh. Žĺtky vymiešajte s cukrom, postupne pridávajte kôru a šťavu z citrónov aj vodu. Primiešajte (tiež postupne) suché ingrediencie – mleté mandle a kypriaci prášok. Nakoniec opatrne zapracujte sneh.
krok
Cesto vylejte do dvoch tortových foriem s priemerom 18 cm (alebo do jednej 26 cm formy – torta bude trošku nižšia, ale väčšia), vystlaných papierom na pečenie.
krok
Pečte v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 minút. Čas pečenia sa môže líšiť od formy, ktorú použijete. Korpus k záveru pečenia priebežne kontrolujte špáradlom. Ak je po pichnutí do korpusu špáradlo suché, je hotový. Ak sa cesto trochu lepí, pečte ešte niekoľko minút. Upečené korpusy nechajte vychladnúť a prekrojte na jednu alebo dve časti.
krok
Vo veľkej mise mixérom na najvyššej rýchlosti vyšľahajte tvaroh, smotanovú nátierku, smotanu na šľahanie, vanilku, cukor a stužovač, až kým krém nemá hustú konzistenciu.
krok
Primiešajte citrónovú kôru a asi štvrtinu krému odoberte. Do tejto časti primiešajte 2 lyžice džemu prepasírovaného cez sitko, aby v kréme neboli kúsky ovocia. Džem zafarbí krém na ružovo (pre intenzívnejšiu farbu môžete pridať aj kvapku potravinárskej farby).
krok
Na spodnú časť každého korpusu natrite džem a vrstvu krému. Z vonkajšej strany potrite tortu odspodu ružovým krémom a postupne pridajte zvyšný biely krém. Vytvoríte tak pekný ombré efekt. Nakoniec tortu ozdobte čerstvým ovocím a mätou.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
