Rýchla maškrta: ČEREŠŇOVÝ ZÁVIN z lístkového cesta zrolujete ako nič!
Čerešničky, čerešne, nerozsypte sa po ceste, ale zagúľajte sa až do tohto lahodného závinu, nech si na vás môžeme pomaškrtiť!
- 20 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 glístkového cesta
- 700 gvykôstkovaných čerešní
- 100 gpráškového cukru
- 1 balíčekvanilínového cukru
- 100 gmletých orechov
- 3 ksbielky
- 4 lyžicestrúhanky
- 1 kspráškový cukor na posypanie
Postup
krok
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a na doske ich rozvaľkáme na hrúbku asi 1 mm.
krok
Polovicu rozvaľkaného cesta cesta posypeme strúhankou a pripravenými čerešňami. 3 finty na odkôstkovanie čerešní
krok
Za postupného pridávanie cukru vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Čo so zvyšnými žĺtkami
krok
Polovicu snehu rozotrieme na čerešne a posypeme vanilínovým cukrom a mletými orechmi.
krok
Štrúdľu stočíme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravíme aj druhý závin.
krok
Naplnené záviny vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 30 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
