Reklama

Komička Simona vylepšila recept na babkine CUKETOVÉ PLACKY: Takto sú zdravšie!

Pred rokom si nasadila neviditeľný strojček, dnes sa pýši hollywoodskym úsmevom.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C8m8IzvK1Ky/

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Obľúbená standupová komička Simona First robieva obľúbené placky z detstva dodnes, aj keď im dala modernejšiu podobu. No vždy keď ich pečie, jej syn Damián má tie isté iskričky v očiach, ako mávala ona v jeho veku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    FILIP ŠEBESTA z Dunaja pripravil s manželkou výborný obed!

    NAJ jedlo detstva

    "Na záhrade u starej mamy rástli gigantické cukety. Starká z nich vyčarovala všeličo. Raz prívarok, koláč alebo placky. A práve tie boli jednotkou pre mňa a brata. Časom sme ešte pridávali navrch jogurtový dip, kečup alebo strúhaný syr. Najlepšie boli, samozrejme, čerstvé, ale nový level dostali, keď sme ich zopár studených našli večer, ako na nás čakajú vedľa sporáka. Tieto placky mi pripomínajú milovanú starkú, našu záhradu a leto, ktoré vonia predovšetkým po úrode," prezradila nám Simona.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Mária Čírová má recept na DEDKOVU ŠOŠOVICOVÚ POLIEVKU
      Zdroj: NMH
      Anketa

      Vyskúšate Simonin recept na placky?

      • Určite, teším sa na ne!88%
      • Mám radšej klasické zemiakové!11%

      Hlasovanie bolo ukončené

      Zdroj: Shutterstock

      Cuketové placky s jogurtovým dipom.

      Cuketové placky od starkej

      4 porcie, príprava 15 minút, opekanie 30 minút

       

      POTREBUJETE:

      • 2 cukety
      • 1 vajce
      • 1 šálka mletých jemných ovsených vločiek 
      • 3 strúčiky cesnaku
      • pol téglika bieleho jogurtu gréckeho typu 
      • polohrubá múka na zahustenie 
      • 1 lyžička kypriaceho prášku 
      • majorán 
      • mleté čierne korenie, soľ
      • olej na opekanie

       

      POSTUP:

      1. Cuketu aj so šupkou nastrúhajte, osoľte a nechajte chvíľu postáť. Potom z nej vyžmýkajte tekutinu. Pridajte vajíčko, vločky, pretlačený cesnak, jogurt a dobre premiešajte.

      2. Na zmes nasypte trocha múky zmiešanej s 1 lyžičkou kypriaceho prášku, ochuťte majoránom, korením, soľou a opäť dobre premiešajte. Podľa potreby prisypte ešte múku. Konzistencia má byť stredne hustá ako na halušky.

      3. Panvicu potrite olejom a zo zmesi postupne opekajte z oboch strán zlatisté placky. Z jogurtu, cesnaku a zo šalátovej uhorky pripravte tzatziki, ktoré sa k plackám výborne hodí.

       

       

      Autor článku

      Mária Abrahámová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!