Reklama

Jožka Zaukolcová upiekla čokoládové rezy s jahodami: Mala pri tom dobrú parťáčku!

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Známej porotkyni obľúbenej cukrárskej šou Jožke Zaukolcovej, pomáhala piecť šikovná žiačka Aňa. Výborný čokoládovo-jahodový zákusok aj na Veľkú noc!

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Jožka Zaukolcová so žiačkou Aňou pripravili čokoládovo-jahodové rezy.

Majsterka a žiačka

Zástery Dobrého jedla im naozaj sekli a v našej kuchyni sa cítili ako doma. Alebo možno ako v škole, pretože Jožka sa nám tentoraz predstavila najmä v role majsterky odborného výcviku Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove, kde učí žiakov v odbore cukrár už 33 rokov. Za ten čas v tejto profesii vyučila množstvo šikovných študentov.

Svojím talentom ju nadchla aj Anna Yerofieieva, ktorá pochádza z Ukrajiny a študuje v druhom ročníku. „Chcela som byť cukrárkou odmalička a som rada, že na našej škole sa mám možnosť vypracovať a chodiť na súťaže,“ povedala nám usilovná študentka, ktorú naučila variť a piecť jej babka. V tomto školskom roku Aňa vyhrala celoslovenskú súťaž v odbore cukrár, Skills Slovakia – Junior Gastro cup. Veľký podiel na rozvíjaní jej talentu má práve Jožka Zaukolcová, ktorá v štúdiu podporuje tiež aj ďalších študentov, aby dokázali úspešne zvládnuť neľahkú profesiu cukrára.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Jožka Zaukolcová je majsterkou odborného výcviku.

Sladké začiatky Jožky Zaukolcovej

Jožka ich zdedila po svojej mame, ktorá piekla najmä vynikajúce kysnuté koláče. „S kysnutým cestom som mame pomáhala vždy, keď každú sobotu piekla slané posúchy, záviny, buchty či koláče na plechu s ovocím a mrveničkou. Môj prvý samostatný krémový zákusok bol v tvare bábovky s piškótovým korpusom, ríbezľovým džemom, smetolovým krémom a čokoládovou polevou. Upiekla som ho ako prváčka na strednej škole a všetkým doma chutil,“ povedala nám známa cukrárka. Jej skvelé recepty na zákusky a koláče nájdete aj v knihe Pečieme s Jožkou.

Recept na čokoládovo-jahodové rezy nájdete na ďalšej strane >>>

Autor článku

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!