Hana Gregorová sa v Let's Dance zvŕta ako dračica, ale pozrite, čo dokáže V KUCHYNI! Mňam
12. 3. 2024, 15:34 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: NORBERT SKALIČAN
Hana Gregorová, ktorá aktuálne žiari v tanečnej šou Let's Dance, nepatrí medzi herečky, ktoré majú kuchyňu iba na okrasu.
Hana Gregorová prijala pozvanie redakcie Život do kuchyne Dobrého jedla, kde predviedla, ako sa vie zvŕtať pri hrncoch. A veru, jej kuchynské umenie ohúrilo aj nás! Hana Gregorová navarila samé dobroty, ktoré zároveň nezaťažia rozpočet. Herečka popri tom priznala, ako sa jej pred časom podarilo schudnúť.
Herečka Hana Gregorová priznala vo videu pre týždenník Život, čomu musela pri chudnutí odolávať:
OŠKVARKOVÉ TYČINKY Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
OŠKVARKOVÉ TYČINKY
POTREBUJEME:
- 2 balíky lístkového cesta
- cca 10 dkg oškvarkov
- sezam alebo rascu na posypanie
- žĺtok na potretie
- soľ
POSTUP:
- Rozprestrieme jedno cesto, posypeme ho oškvarkami posekanými nadrobno (ak nie sú slané, rovnomerne posolíme).
- Položíme na to druhé cesto, jemne ho popritláčame a prenesieme aj s papierom na pečenie na plech.
- Nakrájame tyčinky na 2 cm po dĺžke a na polovice po šírke.
- Potrieme žĺtkom so štipkou soli, posypeme sezamom alebo rascou a dáme do rúry. Každá gazdinka vie, kedy je lístkové cesto hotové (upečené dozlatista).
ČESKÝ KUBO Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
ČESKÝ KUBO
POTREBUJEME:
- 1 balík krúp(najlepšie veľkých)
- sušené hríby
- cesnak
- soľ
- mleté čierne korenie
- bravčovú masť
POSTUP:
- Krúpy uvaríme domäkka. Na bravčovej masti dochrumkava opečieme hríby posekané najemno.
- Pridáme cesnak, ktorý tomu dodá výbornú chuť. Ochutíme soľou a korením.
- Hotové hríby zmiešame s uvarenými krúpami, prípadne ešte dochutíme. Skvelú chuť dodá aj čerstvá petržlenová vňať. Skôr narodení poznajú toto jedlo ako jedlo chudobných, no prekvapí aj mladšie ročníky. Vyskúšajte a neoľutujete.
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU
POTREBUJEME:
- ½ kg mletého bravčového mäsa
- strúhaný tvrdý syr podľa chuti
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- olej na vyprážanie
- soľ
- múku a strúhanku na obaľovanie
POSTUP:
- Mleté mäso zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Po krátkej chvíli opäť pridáme trochu vody, ktorú zapracujeme do mäska. Vďaka tomu budú rezne šťavnaté.
- Následne pridáme strúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
- Zo zmesi tvarujeme „bochníčky“, ktoré obalíme v trojobale a pozvoľna smažíme na oleji.
- Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
- Výborná je k nim zemiaková kaša, do ktorej pridávam plnotučné mlieko a nešetrím maslom. Na záver opäť moja obľúbená petržlenová vňať, ktorá nesmie chýbať v žiadnej kuchyni.
KYSLÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA A LA KULAJDA Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
KYSLÁ HRÍBOVÁ POLIEVKA A LA KULAJDA
POTREBUJEME:
- sušené hríby (môžu byť aj čerstvé šampiňóny, nebojte sa urobiť kombináciu)
- zemiaky
- cibuľu
- smotanu na šľahanie
- soľ
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- ocot
POSTUP
- Na troche oleja speníme cibuľku, pridáme nakrájané hríby, zemiaky.
- Všetko dobre orestujeme a zalejeme vodou. Necháme prebublávať, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Ak pridáte šľahačkovú smotanu, polievka bude mať ten správny „říz“.
- Zahustíme klasickou zátrepkou alebo Solamylom. Dochutíme soľou, korením.
- Keď je polievka hotová, odstavíme ju z plameňa a dochutíme octom. Každý podľa svojej chuti.
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA
POTREBUJEME:
- lístkové cesto
- 2 balíčky mletého maku
- čerešňový kompót bez kôstok
- vanilkový cukor
- práškový cukor
- vanilkový puding
- rumovú arómu
- vajíčko
- sekané mandle
POSTUP:
- Na rozpustenom masle zohrejeme mletý mak, pridáme čerešňový kompót aj s nálevom, vanilkový cukor, rumovú arómu a necháme pomaly variť, kým sa chute neprepoja. Prípadne pridáme cukor podľa chuti.
- Vsypeme pudingový prášok a premiešame.
- Hotovú zmes necháme vychladnúť.
- Následne ju navrstvíme na lístkové cesto a klasicky zrolujeme do štrúdle.
- Hotový zázrak potrieme vajíčkom a posypeme nasekanými mandľami. Opäť každá gazdinka pozná moment, keď je štrúdľa krásne zlatá. Každá rúra predsa pečie inak.
- Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť, inak sa bude veľmi zle krájať.