Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Varili sme s herečkou Hanou GREGOROVOU sviatočné menu: Akú má radu pre gazdinky?
Hana Gregorová prijala pozvanie redakcie Život do kuchyne Dobrého jedla, kde predviedla, ako sa vie zvŕtať pri hrncoch. A veru, jej kuchynské umenie ohúrilo aj nás! Hana Gregorová navarila samé dobroty, ktoré zároveň nezaťažia rozpočet. Herečka popri tom priznala, ako sa jej pred časom podarilo schudnúť.
Pridáme cesnak, ktorý tomu dodá výbornú chuť. Ochutíme soľou a korením.
Hotové hríby zmiešame s uvarenými krúpami, prípadne ešte dochutíme. Skvelú chuť dodá aj čerstvá petržlenová vňať. Skôr narodení poznajú toto jedlo ako jedlo chudobných, no prekvapí aj mladšie ročníky. Vyskúšajte a neoľutujete.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
KUCHYŇA Michaely Čobejovej: Biela farba a moderný dizajn
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
HOLANDSKÝ REZEŇ SO ZEMIAKOVOU KAŠOU
POTREBUJEME:
½ kg mletého bravčového mäsa
strúhaný tvrdý syr podľa chuti
soľ
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať
olej na vyprážanie
soľ
múku a strúhanku na obaľovanie
POSTUP:
Mleté mäso zmiešame s troškou vody a poriadne premiešame. Po krátkej chvíli opäť pridáme trochu vody, ktorú zapracujeme do mäska. Vďaka tomu budú rezne šťavnaté.
Následne pridáme strúhaný syr, nasekanú petržlenovú vňať, dochutíme soľou a korením.
Zo zmesi tvarujeme „bochníčky“, ktoré obalíme v trojobale a pozvoľna smažíme na oleji.
Hotové necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.
Výborná je k nim zemiaková kaša, do ktorej pridávam plnotučné mlieko a nešetrím maslom. Na záver opäť moja obľúbená petržlenová vňať, ktorá nesmie chýbať v žiadnej kuchyni.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Gregorová nám upiekla fantastickú štrúdľu: Čo želá čitateľom Života k Vianociam?
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA Hany Gregorovej
Zdroj: MATEJ KALINA
MAKOVO-ČEREŠŇOVÁ ŠTRÚDĽA
POTREBUJEME:
lístkové cesto
2 balíčky mletého maku
čerešňový kompót bez kôstok
vanilkový cukor
práškový cukor
vanilkový puding
rumovú arómu
vajíčko
sekané mandle
POSTUP:
Na rozpustenom masle zohrejeme mletý mak, pridáme čerešňový kompót aj s nálevom, vanilkový cukor, rumovú arómu a necháme pomaly variť, kým sa chute neprepoja. Prípadne pridáme cukor podľa chuti.
Vsypeme pudingový prášok a premiešame.
Hotovú zmes necháme vychladnúť.
Následne ju navrstvíme na lístkové cesto a klasicky zrolujeme do štrúdle.
Hotový zázrak potrieme vajíčkom a posypeme nasekanými mandľami. Opäť každá gazdinka pozná moment, keď je štrúdľa krásne zlatá. Každá rúra predsa pečie inak.
Upečenú štrúdľu necháme vychladnúť, inak sa bude veľmi zle krájať.