Reklama

Geniálne jednoduché a LACNÉ jedlo Gizky Oňovej si zamilujete

Gizke Oňovej to sekne aj v kuchynskej zástere.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/ClRQUtzjMSl/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Gizka Oňová nie je len ikonická speváčka a herečka, ale aj majsterka jednoduchých a lacných receptov.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Suroviny na rýchle a lacné varenie: Máte ich doma?

    Gizka Oňová je meno, ktoré pozná takmer každý na Slovensku. Talentovaná speváčka a obľúbená herečka si svojou charizmou, humorom a úprimnosťou získala srdcia divákov i poslucháčov. No okrem toho, že žiari na javisku a pred kamerami, vyniká aj v kuchyni. Gizka Oňová je totiž nielen umelkyňou, ale aj skvelou gazdinkou, ktorá vie, ako urobiť radosť dobrým jedlom.

    Zdroj: https://www.instagram.com/telerano/p/DCGpLLJsXrQ/?img_index=1

    Gizka predviedla svoje kulinárske schopnosti aj pred televíznymi kamerami.

    Aj táto čiperná dáma, ktorá sa stále usmieva a rozdáva okolo seba nekonečné množstvo pozitívnej energie, má rada jednoduché recepty, ale aj lacné recepty. Ako sama povedala, dobrú náladu jej dokáže urobiť aj to, keď ráno vstane, nič ju nebolí a má pred sebou pekný plán, ktorým môže byť napríklad aj "obyčajný" nákup alebo to, keď ju manžel nečakane pozve na obed. Ak by si však mala vybrať len jedno jedlo, ktoré by jedla do konca života, zvolila by niečo, čo mnoho ľudí skutočne v láske nemá... Čo by to bolo?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Zuzana Vačková v kuchyni: Rada varí rýchle a zdravé jedlá

      „Milujem tekvicový prívarok. Keď je jemnučko okyslený je to také luxusné jedlo. Ešte s kôprom a so smotanou." Tekvicový prívarok patrí medzi lacnejšie jedlá a Gizka je skutočne známa tým, že dokáže navariť úsporne. Nedávno sa o skutočne lacný recept podelila aj so Zuzkou Vačkovou, s ktorou aktuálne hrá v divadelnom predstavení.

      Zdroj: https://www.instagram.com/p/DBy1xsAMKeK/

      Gizka sa podelila o recept priamo v aute!

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Aj vy môžete mať DOMÁCE VAJCIA: Začnite chovať sliepky!
        Zdroj: NMH

        Zdroj: Midjourney/Monika Fajdová

        Halušky s vajcom sú chutný, výživný a lacný obed.

        Halušky s vajcom podľa Gizky Oňovej

        Potrebujete:

        • 500g polohrubej múky
        • 400 ml vody
        • 1 KL soli
        • 5 vajec
        • 50 g masla

        POSTUP:

        1. Múku zmiešajte s vodou, pridajte soľ a vymiešajte cesto.
        2. Z cesta nahádžte halušky do vriacej, osolenej vody. Keď halušky vyplávajú, vyberte ich a presuňte do misky. 
        3. Vo väčšom hrnci roztopte maslo, pridajte rozšľahané vajcia. Keď budú asi v polovici varenia, pridajte aj halušky a dovarte spolu. Podávajte s kyslými uhorkami alebo so šalátom. 

        Autor článku

        Monika Fajdová

        redaktorka magazínu Dobré jedlo
        Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.