Geniálne jednoduché a LACNÉ jedlo Gizky Oňovej si zamilujete
17. 12. 2024, 8:02

Zdroj: https://www.instagram.com/p/ClRQUtzjMSl/
Gizka Oňová nie je len ikonická speváčka a herečka, ale aj majsterka jednoduchých a lacných receptov.
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Gizka Oňová je meno, ktoré pozná takmer každý na Slovensku. Talentovaná speváčka a obľúbená herečka si svojou charizmou, humorom a úprimnosťou získala srdcia divákov i poslucháčov. No okrem toho, že žiari na javisku a pred kamerami, vyniká aj v kuchyni. Gizka Oňová je totiž nielen umelkyňou, ale aj skvelou gazdinkou, ktorá vie, ako urobiť radosť dobrým jedlom.
Zdroj: https://www.instagram.com/telerano/p/DCGpLLJsXrQ/?img_index=1
Gizka predviedla svoje kulinárske schopnosti aj pred televíznymi kamerami.
Aj táto čiperná dáma, ktorá sa stále usmieva a rozdáva okolo seba nekonečné množstvo pozitívnej energie, má rada jednoduché recepty, ale aj lacné recepty. Ako sama povedala, dobrú náladu jej dokáže urobiť aj to, keď ráno vstane, nič ju nebolí a má pred sebou pekný plán, ktorým môže byť napríklad aj "obyčajný" nákup alebo to, keď ju manžel nečakane pozve na obed. Ak by si však mala vybrať len jedno jedlo, ktoré by jedla do konca života, zvolila by niečo, čo mnoho ľudí skutočne v láske nemá... Čo by to bolo?

„Milujem tekvicový prívarok. Keď je jemnučko okyslený je to také luxusné jedlo. Ešte s kôprom a so smotanou." Tekvicový prívarok patrí medzi lacnejšie jedlá a Gizka je skutočne známa tým, že dokáže navariť úsporne. Nedávno sa o skutočne lacný recept podelila aj so Zuzkou Vačkovou, s ktorou aktuálne hrá v divadelnom predstavení.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/DBy1xsAMKeK/
Gizka sa podelila o recept priamo v aute!

Zdroj: NMH
Zdroj: Midjourney/Monika Fajdová
Halušky s vajcom sú chutný, výživný a lacný obed.
Halušky s vajcom podľa Gizky Oňovej
Potrebujete:
- 500g polohrubej múky
- 400 ml vody
- 1 KL soli
- 5 vajec
- 50 g masla
POSTUP:
- Múku zmiešajte s vodou, pridajte soľ a vymiešajte cesto.
- Z cesta nahádžte halušky do vriacej, osolenej vody. Keď halušky vyplávajú, vyberte ich a presuňte do misky.
- Vo väčšom hrnci roztopte maslo, pridajte rozšľahané vajcia. Keď budú asi v polovici varenia, pridajte aj halušky a dovarte spolu. Podávajte s kyslými uhorkami alebo so šalátom.