Šťavnatý, úhľadný zákusok upečiete ľahko. Akurát pri zdobení čokoládovou polevou budete potrebovať extra pevnú ruku!

48 KUSOV I PRÍPRAVA 60  MINÚT PLUS TUHNUTIE I PEČENIE 20 MINÚT

Domino kocky
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

1 VEĽKÝ PLECH NA PEČENIE

NA PIŠKÓTOVÉ CESTO:  

  • 180 g kryštálového cukru
  • 5 vajec
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžica oleja
  • 140 g hladkej múky
  • marhuľový džem na potretie

NA PLNKU I:      

  • 200 g strúhaného kokosu
  • 200 až 220 g práškového cukru
  • 300 ml mlieka
  • 250 g zmäknutého masla

NA PLNKU II:  

  • 175 g rastlinného tuku Cera
  • 200 g sušeného mlieka
  • práškový cukor na posypanie
  • čokoládová poleva na namáčanie

POSTUP:

  1. Pripravte cesto: Rúru vyhrejte na 180 °C. Cukor, vajcia a kypriaci prášok vyšľahajte. Pridajte olej a preosiatu múku. Nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte asi 20 minút do zlatista. Vychladnuté cesto potrte marhuľovým džemom.
  2. Pripravte plnku I: Strúhaný kokos a cukor nasypte do misky. Po troškách prilievajte teplé mlieko a vymiešajte. Hmotu nechajte vychladnúť, potom ju vymiešajte s maslom. Plnku natrite na plát potretý marhuľovým lekvárom.
  3. Pripravte plnku II: Stužený tuk a sušené mlieko ručne vymieste. Pripravte si celofán alebo papier na pečenie veľkosti plechu. Vymiesenú plnku zhora posypte práškovým cukrom a vyvaľkajte na veľkosť koláča. Opatrne preložte na kokosovú plnku, nožom zarovnajte a dajte do chladu stuhnúť.
  4. Koláč nakrájajte na rovnaké kocky (4x4 cm) a namáčajte ich vo vlažnej rozpustenej čokoládovej poleve tak, aby vznikli šikmé trojuholníčky.

Kategórie