Postup

 krok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s tmavou čokoládou. Smotanu na šľahanie zohrejeme, vložíme do nej kúsky bielej čokolády , ktorú necháme rozpustiť. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a s mascarpone. Bielky vyšľaháme do tuha s krupicovým cukrom.

 krok

Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme pomarančovú šťavu s rozpustenou bielou čokoládou, vanilkový puding v prášku a vymiešané žĺtky. Vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu zľahka zamiešame. Masu rozdelíme na dve časti, do jednej zamiešame rozpustenú, vychladnutú tmavú čokoládu s maslom.

 krok

Okrúhlu tortovú formu s priemerom 23 cm vymastíme a vysypeme . Na dno formy dáme časť svetlej masy, potom tmavú a zalejeme zvyšnou svetlou masou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 150 °C pečieme cca 60-80 minút. Ak povrch koláča začne hnednúť, prikryjeme ho alobalom. Po upečení koláč necháme vo forme vychladnúť.

 krok

Dozdobíme mascarpone vymiešaným s lyžicou práškového cukru, nastrúhanou čokoládou, pomarančovou kôrou a posypeme lyžicou preosiateho cukru.