Reklama

Fit tvarohový koláč od Katky Jakeš: Zdravý dezert bez výčitiek

Gazdiná Katka sa udomácni v akejkoľvek kuchyni.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cdqcbths9Ez/

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hľadáte zdravý, no pritom chutný koláč bez múky a zbytočného cukru? Tento fit tvarohový koláč od Katky Jakeš je ideálny pre všetkých, ktorí si chcú dopriať niečo sladké aj počas chudnutia.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Katka Jakeš Štumpfová: Rezne milovala už ako dieťa a nepohrdne touto klasikou ani v dospelosti

    Katka Jakeš je známa slovenská tanečnica, ktorá sa do povedomia verejnosti dostala ako výrazná postava z televíznej tanečnej šou. Jej pohybový talent, energia a charizma však nekončia len na parkete. Katka je aj vášnivou kuchárkou, ktorá svoj životný štýl prepája so zdravým stravovaním a láskou k jednoduchým, no poctivým receptom. Okrem iného je aktívna aj na Instagrame, kde ju sleduje takmer 100-tisíc ľudí. Práve na tejto sociálnej sieti sa často delí aj o skvelé recepty. Nám venovala aj recept na jablkové pité po milovanej babičke.

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/DB8fx8gOGLP/

    Katka Jakeš je v kuchyni ako doma.

    Katka ako športovkyňa o svojej kuchyni nerobí kompromisy medzi chuťou a výživou – a presne to platí aj o jej fit koláčoch, ktoré sú plné bielkovín, prírodných surovín a pripravíte ich bez zbytočných cukrov či prídavných látok. Ak chcete piecť ľahšie a zároveň chutne, tvaroh je tou najlepšou cestou – aj vďaka nemu vznikol tento fit koláč.

    Prečo jesť tvaroh?

    Tvaroh je nenápadný hrdina zdravej kuchyne. Obsahuje vysoký podiel bielkovín, ktoré sú pri chudnutí kľúčové – podporujú rast svalov, zvyšujú pocit sýtosti a pomáhajú stabilizovať hladinu cukru v krvi. Vďaka tomu znižujú chuť na zbytočné prejedanie sa. Zároveň má tvaroh nízky obsah tukov a sacharidov, najmä ak siahnete po odtučnenej verzii. Tvaroh je navyše ľahko dostupný, cenovo výhodný a všestranný – hodí sa do slaných aj sladkých receptov, výborne drží konzistenciu, a preto je ideálnou surovinou do koláčov, palaciniek, lievancov či nátierok. Je bohatý na vápnik, fosfor a vitamín B12, ktoré podporujú zdravé kosti, nervy aj imunitu.

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Tvaroh by vo vašej kuchyni nemal chýbať.

    Autor článku

    Monika Fajdová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.