Reklama

Finalisti Pečie celé Slovensko sa pasovali s páleným cukrom: Ako to dopadlo?

Finalisti Pečie celé Slovensko vyrábali objekty z páleného cukru.

Zdroj: STVR

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Tvoriť s horúcim karamelom pred televíznymi kamerami? Presne taká bola výzva desiatej epizódy Pečie celé Slovensko, kde sa finalisti pustili do výroby jedlých stavieb z páleného cukru.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako máte správne pripraviť polevu na žĺtkové rezy? Jožka Zaukolcová vám poradí!

    V desiatej epizóde štvrtej série šou Pečie celé Slovensko sa súťažiaci postavili pred náročnú kreatívnu výzvu: vytvoriť jedlú stavbu z páleného cukru. Tento tradičný cukrársky postup, známy najmä na juhu Slovenska, si vyžaduje mimoriadnu zručnosť a rýchlosť pri práci s horúcim karamelom, ktorý je potrebné tvarovať skôr, než stuhne.

    Zdroj: STVR

    Finalisti Pečie celé Slovensko vyrábali objekty z páleného cukru.

    Finalisti sa s touto úlohou popasovali rôznymi spôsobmi, pričom niektorí využili netradičné pomôcky, ako napríklad surový zemiak, aby sa vyhli popáleninám a dosiahli požadované tvary. Porotkyne Petra Tóthová a Jozefína Zaukolcová ocenili nielen technické prevedenie, ale aj kreativitu a prípadné prekvapenia ukryté vo vnútri diel.

    Zdroj: STVR

    Finalisti Pečie celé Slovensko vyrábali objekty z páleného cukru.

    Táto výzva nielen preverila technické schopnosti súťažiacich, ale zároveň priblížila divákom zabudnuté cukrárske techniky, ktoré si zaslúžia pozornosť aj v moderných cukrárňach.

    Epizóda tak aj dezertom broskyne v technickej aj dezertom Lohengrin v osobnej výzve prispela k oživeniu tradičných receptov a postupov, ktoré by sa mohli opäť stať súčasťou našej kulinárskej kultúry.

    Pozrite si výtvory z páleného cukru v našej galérii...

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.