Laco z Dunaja skvelo varí: V kuchyni je najradšej s krásnou manželkou! Skúste jeho mäsové guľky
18. 8. 2024, 8:02
Filipa Šebestu možno poznáte z divadla a určite sa s ním stretávate v seriáloch Dunaj, k vašim službám alebo Druhá šanca. Jeho sympatická manželka Hanka je flautistka a pochádza z Moravy, kde sa pečú fantastické koláče. Priniesla nám ochutnať.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
Zohratá dvojica
Napriek tomu, že Filipova Hanka je pracovne rozbehaná medzi Brnom a Bratislavou, on medzi dabingom a nakrúcaním, obaja si našli čas, aby nám predviedli svoje umenie aj v kuchyni. Uvarili jedno zo svojich obľúbených jedál, ktoré sa na leto ohromne hodí. Mäsové guľky v sviežej omáčke sa krásne rozvoňali a boli hotové raz-dva. Aj preto, že obaja sú za sporákom dobre zladení a varia naozaj s radosťou. I keď Filip priznáva, že viac času pri hrncoch predsa len trávi Hanka.
Anketa
Ste zvedaví, či jedlo od Filipa bude chutiť aj vám?
- Vyzerá to zaujímavo, určite vyskúšam!100%
- Ešte uvidím...0%
Hlasovanie bolo ukončené
TOP jedlá
Obaja majú najradšej cestoviny arabiatta a všetko z talianskej a ázijskej kuchyne. Hanka miluje ryžové rezance s arašidovou omáčkou s kopou zeleniny a tofu. Filip si okrem cestovín pochutí na haluškách či maminej kapustnici s mäsom, klobáskou, so sušenými slivkami, s hubami a so smotanou, nielen na Vianoce.
Čo nemusia
Filip neje kôprovú a klasickú paradajkovú omáčku a nemusí ani segedín. Hanka pre intoleranciu na mlieko a lepok už určitý čas nemôže ani bryndzové halušky, ktoré milovala.
Filipov trapas v kuchyni
Filip pred dvomi rokmi takmer zapálil rodičom dom. Smažil hranolčeky a začal mu horieť olej na panvici. Našťastie ho zahasili, skôr ako sa stala katastrofa. No ich mäsové guľky, ktoré nám spolu navarili,. trapas určite nebol!

Mäsové guľky v bulharskej omáčke
4 porcie, príprava 15 minút, varenie 25 minút
POTREBUJETE:
- 500 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
- 1 lyžička mletej rasce
- 2 lyžičky tymianu
- 2 lyžičky oregana
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 stredne veľká cuketa
- 2 paradajky
- 1 konzerva paradajkového pyré
- štipka mletej škorice
- soľ
- olivový olej
- 200 g fety a 100 g zelených olív bez kôstok na podávanie
- čerstvé bylinky na posypanie
POSTUP:
-
Mäso dobre vymiešajte s rascou, bylinkami a pretlačeným cesnakom. Z hmoty urobte menšie guľky. V hlbšej panvici alebo vo woku na rozpálenom oleji ich opečte zo všetkých strán. Ak chcete, trocha osoľte.
-
Zatiaľ nakrájajte cuketu (bez jadierok) na tenké plátky a paradajky na menšie kocky. Postupne pridajte do panvice ku guľkám. Opatrne premiešajte a pridajte paradajkové pyré. Prikryté duste asi 15 minút. Dochuťte trochou škorice, bylinkami a soľou.
-
Pred podávaním posypte nakrájanými olivami a fetou. Servírujte s ryžou.