Reklama

Laco z Dunaja skvelo varí: V kuchyni je najradšej s krásnou manželkou! Skúste jeho mäsové guľky

Reklama
Mária Abrahámová

Mária Abrahámová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Filipa Šebestu možno poznáte z divadla a určite sa s ním stretávate v seriáloch Dunaj, k vašim službám alebo Druhá šanca. Jeho sympatická manželka Hanka je flautistka a pochádza z Moravy, kde sa pečú fantastické koláče. Priniesla nám ochutnať.

Zohratá dvojica

Napriek tomu, že Filipova Hanka je pracovne rozbehaná medzi Brnom a Bratislavou, on medzi dabingom a nakrúcaním, obaja si našli čas, aby nám predviedli svoje umenie aj v kuchyni. Uvarili jedno zo svojich obľúbených jedál, ktoré sa na leto ohromne hodí. Mäsové guľky v sviežej omáčke sa krásne rozvoňali a boli hotové raz-dva. Aj preto, že obaja sú za sporákom dobre zladení a varia naozaj s radosťou. I keď Filip priznáva, že viac času pri hrncoch predsa len trávi Hanka.

Anketa

Ste zvedaví, či jedlo od Filipa bude chutiť aj vám?

  • Vyzerá to zaujímavo, určite vyskúšam!100%
  • Ešte uvidím...0%

Hlasovanie bolo ukončené

TOP jedlá

Obaja majú najradšej cestoviny arabiatta a všetko z talianskej a ázijskej kuchyne. Hanka miluje ryžové rezance s arašidovou omáčkou s kopou zeleniny a tofu. Filip si okrem cestovín pochutí na haluškách či maminej kapustnici s mäsom, klobáskou, so sušenými slivkami, s hubami a so smotanou, nielen na Vianoce.

Čo nemusia

Filip neje kôprovú a klasickú paradajkovú omáčku a nemusí ani segedín. Hanka pre intoleranciu na mlieko a lepok už určitý čas nemôže ani bryndzové halušky, ktoré milovala.

Filipov trapas v kuchyni

Filip pred dvomi rokmi takmer zapálil rodičom dom. Smažil hranolčeky a začal mu horieť olej na panvici. Našťastie ho zahasili, skôr ako sa stala katastrofa. No ich mäsové guľky, ktoré nám spolu navarili,. trapas určite nebol!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Paradajky na vrchole: Vyskúšajte zaujímavé kombinácie chutí

    Mäsové guľky v bulharskej omáčke

    4 porcie, príprava 15 minút, varenie 25 minút

     

    POTREBUJETE:

    • 500 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
    • 1 lyžička mletej rasce
    • 2 lyžičky tymianu
    • 2 lyžičky oregana
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 stredne veľká cuketa 
    • 2 paradajky 
    • 1 konzerva paradajkového pyré 
    • štipka mletej škorice 
    • soľ 
    • olivový olej 
    • 200 g fety a 100 g zelených olív bez kôstok na podávanie
    • čerstvé bylinky na posypanie

     

    POSTUP: 

    1. Mäso dobre vymiešajte s rascou, bylinkami a pretlačeným cesnakom. Z hmoty urobte menšie guľky. V hlbšej panvici alebo vo woku na rozpálenom oleji ich opečte zo všetkých strán. Ak chcete, trocha osoľte.

    2.  Zatiaľ nakrájajte cuketu (bez jadierok) na tenké plátky a paradajky na menšie kocky. Postupne pridajte do panvice ku guľkám. Opatrne premiešajte a pridajte paradajkové pyré. Prikryté duste asi 15 minút. Dochuťte trochou škorice, bylinkami a soľou.

    3.  Pred podávaním posypte nakrájanými olivami a fetou. Servírujte s ryžou.

    Autor článku

    Mária Abrahámová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Dobré jedlo jej pred rokmi riadne zavoňalo, až v ňom zapustila korene. Vďaka nemu obohacuje svoj domáci receptár o nové kulinárske vychytávky, ktoré občas vymámi aj od dobrých reštaurácií a známych osobností. Za pochvalu svojho kuchárskeho umenia rozdáva blízkym a priateľom predplatné časopisu ako skvelý darček k Vianociam i narodeninám. Inšpirujte sa aj vy!