"Je jednoduchý na prípravu, expresný, ideálny pre nečakanú návštevu a extra chutný..." napísala k receptu Ivanka na svojom Instagrame.
Gaštanový dezert podľa Ivany Gáborík
4 porcie
Potrebujete:
- akékoľvek sušienky
- 125g jemného tvarohu
- 125g mascarpone
- 250ml šlahačkovej smotany
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balenie mrazeného gaštanového pyré
- likér Baileys’ alebo rumová aróma podľa chuti
POSTUP:
- Pripravte si malé poháriky, ktoré budete plniť. Na dno každého nalámte 1-2 sušienky.
- Šľahačkovú smotanu vyšľahajte dotuha s vanilkovým cukrom, primiešajte tvaroh a mascarpone.
- Polovicu tvarohovej zmesi rozdeľte do pohárikov a na ňu dajte druhú vrstvu sušienok.
- Do zvyšnej tvarohovej zmesi pridajte gaštanové pyré a 1 polievkovú lyžicu Baileys’ alebo rumovej arómy. Rovnomerne rozdeľte do pohárikov.
- Dozdobte podľa chuti strúhanou čokoládou, zvyškom sušienok, alebo čo domov dal, napríklad aj sušenými jabĺčkami.
Viete, v akej krásnej kuchyni Ivanka pripravuje takéto dobroty? Nazrite do nej TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: