Tanečníčka Katka Jakeš sa opäť zvŕta v kuchyni: Jej JEDNODUCHÝ KOLÁČIK si zamilujete!
18. 11. 2022, 15:46 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:29)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CaKOxiZMLGY/
Reklama
Katka Jakeš je mamičkou na plný úväzok a potrpí si, aby mala doma vždy navarené a napečené. Tanečníčka vo svojej krásnej kuchyni trávi veľa času a so svojimi receptami sa často chváli na Instagrame. Iba nedávno pridala recept na jednoduchý a efektný francúzsky koláč tarte tanin. Vyskúšajte ho aj vy!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CVNkELAsvhA/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cb9d3BgME_Y/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CVzbwlQMEUg/
Galéria k článku
26 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Ako udržať ovocie na povrchu piškótového koláča? Poradí vám skúsená cukrárkaTARTE TANIN podľa Katky Jakeš
Potrebujete:
- Lístkové cesto
- 8 jabĺk
- 200 g kryštálového cukru
- 80 g masla
- Škorica
POSTUP:
- Cesto si orežte do kruhového tvaru.
- Jablká ošúpte a nakrájajte na osminy.
- Pripravte karamel. Cukor dajte do hrnca, nechajte tak až do momentu, kedy začne hnednúť. Potom za stáleho miešania pridajte maslo.
- Karamel vylejte do okrúhlej formy a naukladajte naň jablká.
- Na vrch položte lístkové cesto, ktoré poprepichujte vidličkou.
- Pečte približne 30 minút na 180°C.
Čítajte viac z Dobrého jedla: