Dokonalý recept od úradujúcej kráľovnej pečenia na Slovensku! Pavlovka od Timi nemá chybu
8. 10. 2024, 10:48 (aktualizované: 24. 10. 2024, 20:36)

Zdroj: RTVS
Mladučká Timi Strnálová neprestáva prekvapovať ani po víťazstve v šou Pečie celé Slovensko.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C4D3izarPHo/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C-NJCwaqr54
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Cj8Mf4boU96/
Galéria k článku
Timi ohurovala porotkyne už počas účasti v najsladšej televíznej súťaži. Aj napriek časovému stresu a prítomnosti kamier dokázala v každom kole upiecť umelecké dielo hodné svetových cukrárov, a to aj napriek tomu, že patrila k najmladším účastníkom.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C-NJCwaqr54
Orechová explózia.
O skvelé recepty sa Timi delí aj na svojom Instagrame, vďaka ktorému jej fanúšikovia vedia aj to, že sa jej podarilo splniť si sen a jej dobroty môžu ochutnať zákazníci rodinnej kaviarne v Levoči.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C4D3izarPHo/
Pavlovej roláda od Timi.
Pavlovej roláda
Potrebujete:
Na roládu:
- 190g bielky
- 300g práškový cukor
- 1čl citrónová šťava
- 20g kukuričný škrob
Na compoté:
- 30g glukozový sirup
- 135g marakuja pyré
- 105g mango pyré
- 100g kokos pyré
- 8g pektin NH
- 55g kryštálový cukor
Na plnku:
- 300g cream cheese
- 200g smotana na šľahanie
- 40g prášková cukor
- Vanilková pasta
POSTUP:
- Bielky izbovej teploty šľahajte na 3. stupni – keď sa začne vytvárať pena, postupne pridávajte po 2 lyžiciach preosiaty práškový cukor. Po pridaní všetkého cukru zvýšte otáčky na 5. stupeň a šľahajte 10-15 minút, kým nezískate lesklý a pevný sneh. Potom pridajte kukuričný škrob, opatrne premiešajte a nakoniec pridajte citrónovú šťavu, ktorú jemne zapracujte.
- Hmotu rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 150 °C, horný a dolný ohrev, približne 25-30 minút. Pavlova je správne upečená, keď je povrch chrumkavý a mierne popraskaný. Po upečení ju okamžite otočte vrchom na papier na pečenie a nechajte vychladnúť na mriežke.
- Compoté: Glukózový sirup spolu s ovocným pyré zohrejte na 40 °C. Pektín zmiešajte s cukrom a pridajte do pyré, potom priveďte k varu. Zmes nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 6-8 hodín. Následne ju rozmixujte. Mango nakrájajte na kocky a pridajte k rozmixovanej zmesi.
-
Plnka: Všetky ingrediencie vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Na roládu naneste krém a rovnomerne ho rozotrite. Pomocou cukrárskeho vrecka pridajte compoté a roládu pevne stočte.