Reklama

Dokonalý recept od úradujúcej kráľovnej pečenia na Slovensku! Pavlovka od Timi nemá chybu

Miluje čokoládu!

Zdroj: RTVS

Reklama
Monika Fajdová

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mladučká Timi Strnálová neprestáva prekvapovať ani po víťazstve v šou Pečie celé Slovensko.

Timi ohurovala porotkyne už počas účasti v najsladšej televíznej súťaži. Aj napriek časovému stresu a prítomnosti kamier dokázala v každom kole upiecť umelecké dielo hodné svetových cukrárov, a to aj napriek tomu, že patrila k najmladším účastníkom.

O skvelé recepty sa Timi delí aj na svojom Instagrame, vďaka ktorému jej fanúšikovia vedia aj to, že sa jej podarilo splniť si sen a jej dobroty môžu ochutnať zákazníci rodinnej kaviarne v Levoči.

Pavlovej roláda

Potrebujete:

Na roládu:

  • 190g bielky
  • 300g práškový cukor
  • 1čl citrónová šťava
  • 20g kukuričný škrob

Na compoté: 

  • 30g glukozový sirup
  • 135g marakuja pyré
  • 105g mango pyré
  • 100g kokos pyré
  • 8g pektin NH
  • 55g kryštálový cukor

Na plnku:

  • 300g cream cheese
  • 200g smotana na šľahanie
  • 40g prášková cukor
  • Vanilková pasta

POSTUP:

  1. Bielky izbovej teploty šľahajte na 3. stupni – keď sa začne vytvárať pena, postupne pridávajte po 2 lyžiciach preosiaty práškový cukor. Po pridaní všetkého cukru zvýšte otáčky na 5. stupeň a šľahajte 10-15 minút, kým nezískate lesklý a pevný sneh. Potom pridajte kukuričný škrob, opatrne premiešajte a nakoniec pridajte citrónovú šťavu, ktorú jemne zapracujte.
  2. Hmotu rovnomerne rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 150 °C, horný a dolný ohrev, približne 25-30 minút. Pavlova je správne upečená, keď je povrch chrumkavý a mierne popraskaný. Po upečení ju okamžite otočte vrchom na papier na pečenie a nechajte vychladnúť na mriežke.
  3. Compoté: Glukózový sirup spolu s ovocným pyré zohrejte na 40 °C. Pektín zmiešajte s cukrom a pridajte do pyré, potom priveďte k varu. Zmes nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 6-8 hodín. Následne ju rozmixujte. Mango nakrájajte na kocky a pridajte k rozmixovanej zmesi.
  4. Plnka: Všetky ingrediencie vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Na roládu naneste krém a rovnomerne ho rozotrite. Pomocou cukrárskeho vrecka pridajte compoté a roládu pevne stočte.

Autor článku

Monika Fajdová

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Je introvertka, ale o jedle vždy rada pokecá, inšpirácie na nové recepty často hľadá v spoločnosti mačacích kamarátov. Miluje taliansku a ázijskú kuchyňu, hlavne cestoviny a sushi. Na prípravu prvého kysnutého cesta sa odhodlávala takmer 25 rokov a dnes je z toho láska! Varenie a pečenie je pre ňu relax, nebojí sa ani vegetariánskych či vegánskych jedál, ktoré dokáže vyšperkovať tak, že v nich mäso nechýba ani zarytým mäsožravcom. Riadi sa heslom: „Život je príliš krátky na to, aby sme jedli zlé jedlo!“.