Reklama

Bryndza s cviklou? Milan Junior Zimnýkoval má v kuchyni bujnú fantáziu!

Milan Zimnýkoval.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CxvpIBRIF0m

Reklama

Moderátor sa netají tým, že má vzťah k jedeniu, ale aj vareniu. A nebojí sa kombinovať chute, ktoré sa na prvé počutie zdajú byť neuveriteľné. Jeho cviklovo-bryndzové bruschetty s granátovým jablkom vôbec nie sú zlé, naopak, veľmi nám chutili! A ešte sú aj zdravé. Vyskúšajte na Silvestra.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:12
Remaining Time 0:12
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Piekli sme v nádhernom KAŠTIELI Adriany Polákovej!
    Zdroj: NMH

    Kľúče od varenia

    "Rád varím, ale neviem, či to naozaj viem. Kľúče od varenia mi dala babka, ktorej som pomáhal pri rodinných obedoch. V poslednom čase sa stále učím od šéfkuchára Mareka Ortha, s ktorým v rámci projektu Šuhajíci na panvici robíme školy varenia a degustácie. Keďže som veľký fanúšik varenia a ľudí, ktorí sú v gastronomickej oblasti naozaj dobrí, snažím sa ich zviditeľňovať aj v podcaste Chutné," povedal nám Milan pri príprave svojej delikatesy.

    Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

    V kuchyni sa cíti veľmi dobre.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      MÁRIA ČÍROVÁ pečie na Vianoce: LINECKÉ PEČIVO musí byť!

      BRUSCHETTY S CVIKLOVÝM CARPACCIOM A BRYNDZOU

      6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT

      Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina

      Chuťovky s bryndzou, cviklou a granátovým jablkom.

      POTREBUJETE:

      • menší chlieb alebo bagety
      • 4 stredne veľké cvikly (upečené alebo varené)
      • trocha octu
      • trocha mletej rasce
      • za malú hrsť píniových orieškov
      • 100 ml cviklovej šťavy
      • 1 lyžica medu
      • 100 ml olivového oleja
      • 200 g mix šalátových listov polovica granátového jablka
      • 150 g bryndze";i:10;s:12:"mikrobylinky";i:11;s:20:"petržlenová vňať";i:12;s:27:"kôpor, tymian na ozdobenie";i:13;s:21:"soľ, čierne korenie

      POSTUP:

      1. Vychladnutú a olúpanú cviklu nakrájajte (najlepšie na krájači) na tenké plátky.Pokropte zľahka octom a posypte rascou. Nechajte ich skamarátiť na 5-10 minút.
      2. Zatiaľ nakrájajte chlieb na hrubšie plátky a opečte krátko na suchej panvici z oboch strán, aby chytil patinu. Potom opečte píniové oriešky, aby sa rozvoňali. Vyberte ich a na tej istej panvici zmiešajte cviklovú šťavu a med. Varte na miernom ohni do konzistencie sirupu.
      3. Bruschetty pokropte olejom a na každú položte 3-4 kolieska cvikly. Posypte šalátom, rozmrvenou bryndzou, orieškami a zrniečkami granátového jablka. Zľahka zalejte olejom a vrch ozdobte bylinkami podľa chuti. Nakoniec pokropte uvareným sirupom, okoreňte a trocha osoľte. Pozor, slanosť bruschettám dodá už bryndza.

      MILANOV TIP: Ak nie ste kamaráti s cviklou, podobné chuťovky môžete urobiť napríklad s pečenou tekvicou hokaido. Namiesto sirupu použite balzamovú redukciu.

      Určite si pochutíte aj na týchto dobrotách: