Reklama

ZMRZLINA zdražela, urobte si DOMÁCU. Upečte aj CHRUMKAVÉ KOŠÍČKY!

Domáca zmrzlina

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama

Limetková s mätou vás zaručene osvieži. A buďte frajeri, pripravte k nej aj parádne mištičky! Naša cukrárka Veronika Kollárová má super recept!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Namrazte si DOMA zmrzliny a nanuky z Dobrého jedla

    LIMETKOVO-MÄTOVÁ ZMRZLINA

    8 porcií, príprava 30 minút + mrazenie

    Domáca zmrzlina

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Domáca zmrzlina

    POTREBUJETE:

    • 500 ml smotany na šľahanie
    • 400 ml kokosovej smotany
    • 100 ml javorového sirupu
    • šťava z dvoch limetiek
    • nadrobno nasekanú mäta

    POSTUP:

    1. Pripravte zmrzlinu: Vo väčšej mise vymiešajte 500 ml smotany na šľahanie. Pridajte 400 ml kokosovej smotany (1 plechovka), 100 ml javorového sirupu (prípadne cukor podľa chuti), šťavu z dvoch limetiek a nadrobno nasekanú mätu a všetko dobre premiešajte. Mätu môžete prípadne rozmixovať v časti kokosovej smotany. Zmrzlina tak získa krásnu jemno zelenú farbu.
    2. Zmes prelejte do nádoby vhodnej do mrazničky a navrch nastrúhajte kôru z limety. Dajte mraziť na 6-8 hodín, najlepšie na noc.
    3. Zmrzlinu vyberte asi 15 minút pred podávaním, aby zmäkla. Naservírujte ju do pohárov alebo košíčkov, ozdobte nastrúhanou limetovou kôrou a lístkami mäty. Môžete zvolávať maškrtníkov. 
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      MIRO JAROŠ upiekol sladký kugel. Pomáhala mu aj mama.

      VANILKOVÉ ZMRZLINOVÉ KOŠÍČKY

      8 kusov, príprava 10 minút, pečenie 8 minút + chladenie

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Domáca zmrzlina v domácich košíčkoch.

      POTREBUJETE:

      • 2 bielky
      • 60 g práškového cukru
      • 85 g hladkej múky
      • štipka soli
      • 2 lyžice mlieka
      • 2 lyžice roztopeného masla
      • 1 lyžicu vody
      •  štvrť lyžičky vanilkového extraktu

      POSTUP:

      1. Rúru vyhrejte na 200 °C. Bielky vyšľahajte so 60 g práškového cukru do jemnej peny. Pridajte hladkú múku, štipku soli, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice roztopeného masla, lyžicu vody a vanilkový extrakt. Vymiešajte do hladka. Hmota by mala mať konzistenciu hustého jogurtu.
      2. Do plechu dajte silikónovú podložku a vyznačte na nej 8 kruhov s priemerom 16 cm. Do stredu každého kruhu dajte za lyžicu cesta a rozotrite po celom kruhu. Pečte 8 minút, kým okraje nie sú zlaté.
      3. Zatiaľ pripravte mafinové formičky a položte ich hore dnom – môžete použiť aj poháre so širším dnom. Korpusy vytiahnite z rúry a hneď horúce ich rozložte na formičky či poháre. Jemne zatlačte a vytvorte košíčky. Nechajte ich úplne vychladnúť.  

      Rozmýšľate, čo vás v lete ešte osvieži? Vyskúšajte: