LIMETKOVO-MÄTOVÁ ZMRZLINA

8 porcií, príprava 30 minút + mrazenie

Domáca zmrzlina
Domáca zmrzlina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 400 ml kokosovej smotany
  • 100 ml javorového sirupu
  • šťava z dvoch limetiek
  • nadrobno nasekanú mäta

POSTUP:

  1. Pripravte zmrzlinu: Vo väčšej mise vymiešajte 500 ml smotany na šľahanie. Pridajte 400 ml kokosovej smotany (1 plechovka), 100 ml javorového sirupu (prípadne cukor podľa chuti), šťavu z dvoch limetiek a nadrobno nasekanú mätu a všetko dobre premiešajte. Mätu môžete prípadne rozmixovať v časti kokosovej smotany. Zmrzlina tak získa krásnu jemno zelenú farbu.
  2. Zmes prelejte do nádoby vhodnej do mrazničky a navrch nastrúhajte kôru z limety. Dajte mraziť na 6-8 hodín, najlepšie na noc.
  3. Zmrzlinu vyberte asi 15 minút pred podávaním, aby zmäkla. Naservírujte ju do pohárov alebo košíčkov, ozdobte nastrúhanou limetovou kôrou a lístkami mäty. Môžete zvolávať maškrtníkov. 

Na ďalšej strane nájdete recept na domáce košíčky >>>