LIMETKOVO-MÄTOVÁ ZMRZLINA
8 porcií, príprava 30 minút + mrazenie

Domáca zmrzlina
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
POTREBUJETE:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 400 ml kokosovej smotany
- 100 ml javorového sirupu
- šťava z dvoch limetiek
- nadrobno nasekanú mäta
POSTUP:
- Pripravte zmrzlinu: Vo väčšej mise vymiešajte 500 ml smotany na šľahanie. Pridajte 400 ml kokosovej smotany (1 plechovka), 100 ml javorového sirupu (prípadne cukor podľa chuti), šťavu z dvoch limetiek a nadrobno nasekanú mätu a všetko dobre premiešajte. Mätu môžete prípadne rozmixovať v časti kokosovej smotany. Zmrzlina tak získa krásnu jemno zelenú farbu.
- Zmes prelejte do nádoby vhodnej do mrazničky a navrch nastrúhajte kôru z limety. Dajte mraziť na 6-8 hodín, najlepšie na noc.
- Zmrzlinu vyberte asi 15 minút pred podávaním, aby zmäkla. Naservírujte ju do pohárov alebo košíčkov, ozdobte nastrúhanou limetovou kôrou a lístkami mäty. Môžete zvolávať maškrtníkov.
Na ďalšej strane nájdete recept na domáce košíčky >>>