objednať časopis
všetky kategórie

Žiarivé KOLÁČE A TORTY upečiete ZO ZELENINY: Recepty s výbornou chuťou!

ŠPENÁTOVO-PISTÁCIOVÁ TORTA

Špenátovo pistáciová torta.
Špenátovo pistáciová torta.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

10 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 40 MINÚT

Potrebujete:

Na korpus:

  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášk
  • pol lyžičky soli
  • 360 ml plnotučného mlieka izbovej teploty
  • 65 g čerstvého špenátu + na ozdobenie
  • 6 bielkov pri izbovej teplote
  • 225 g masla pri izbovej teplote
  • 180 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na krém:

  • 20 g čerstvého špenátu
  • 50 ml plnotučného mlieka
  • 170 g masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 50 g nesolených pistácií do plnky a na ozdobenie
Cukrárky si na tortách pre bábätká dávajú záležať.
Čítajte viac
Krajšie TORTY PRE BÁBÄTKÁ ste ešte nevideli: Tie sú roztomilé!

POSTUP:

  1. Rúru zapnite na 175 °C a dno formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie. Do misy preosejte múku, kypriaci prášok a soľ.
  2. Do mixéra vlejte mlieko, pridajte čerstvé špenátové listy, bielky a všetko dobre rozmixujte, aby vznikla hladká zelená tekutina.
  3. Maslo vyšľahajte do krémova, pridajte cukor a vyšľahajte na svetlú penu. Vmiešajte vanilkový extrakt.
  4. Za stáleho šľahania pri nízkych otáčkach pridávajte múčnu zmes v troch dávkach, striedavo s mliečno-špenátovou zmesou. Začnite a ukončite múkou a krátko zašľahajte do hladka. Hmotu pekne nalejte do pripravenej formy a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 40 minút. Urobte test špajľou. Korpus nechajte úplne vychladnúť.
  5. Na krém najskôr rozmixujte mlieko so špenátom na hladkú tekutinu. V druhej mise vyšľahajte maslo s polovicou cukru na svetlú hmotu. Potom pridajte zvyšný cukor, mliečno-špenátovú zmes, vanilkový extrakt a vyšľahajte na hladký krém. Nakoniec zašľahajte lyžicu citrónovej šťavy.
  6. Korpus rozrežte na tri kusy. Prvý korpus položte na podnos, natrite tretinou krému, posypte nasekanými pistáciami a zakryte druhým korpusom. Korpus natrite druhou tretinou krému, znovu posypte pistáciami a zakryte poslednou časťou korpusu. Zvyšným krémom natrite boky a povrch torty. Tortu dajte do chladničky a nechajte aspoň hodinku zachladiť. Nakoniec ozdobte nasekanými pistáciami a malými čerstvými špenátovými lístkami.

Viac sladkých zeleninových receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie