Reklama

ZEMIAKOVÉ HALUŠKY krok za krokom: Vychutnajte si ich s tvarohom!

Halušky s tvarohom.

Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

Reklama

S bryndzou, kyslou kapustou, s vajíčkom, opečenými hubami, tvarohom, smotanou i makom... Obľúbené jedlo má množstvo variácií a chutí. S nami sa vám halušky určite podaria!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    DOMÁCE RAVIOLY krok za krokom: Recept krok za krokom

    Zemiakové halušky s tvarohom

    4 porcie, príprava 25 minút, varenie 3 - 5 minút

    Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó

    Halušky s tvarohom. Môžete ich pripraviť aj s opečenou slaninkou alebo nasladko s cukrom.

    POTREBUJETE:

    • 800 g zemiakov
    • 200 g polohrubej múky
    • trocha soli

    Na posypanie:

    • 250 g hrudkového tvarohu
    • 100 g rozpusteného masla
    • soľ podľa chuti
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Navarené Zlatou vareškou (Vol. 2): BRYNDZOVÉ HALUŠKY ako od starkej!

      Očistené surové zemiaky nastrúhajte najemno a vyžmýkajte. Postupne prisypte múku a soľ podľa chuti.

      Zo zmesi vypracujte hustejšie cesto.

      Cesto čo najrýchlejšie hádžte do osolenej mierne vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Vareškou zľahka premiešajte aby sa halušky nezlepili.

      Keď halušky asi o 3 minúty vyplávajú navrch, sceďte ich a dajte do misy. Dobre premiešajte s tvarohom a rozpusteným maslom.