ZEMIAKOVÉ HALUŠKY krok za krokom: Vychutnajte si ich s tvarohom!
21. 6. 2024, 7:20

Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
S bryndzou, kyslou kapustou, s vajíčkom, opečenými hubami, tvarohom, smotanou i makom... Obľúbené jedlo má množstvo variácií a chutí. S nami sa vám halušky určite podaria!
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Galéria k článku

Zemiakové halušky s tvarohom
4 porcie, príprava 25 minút, varenie 3 - 5 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Halušky s tvarohom. Môžete ich pripraviť aj s opečenou slaninkou alebo nasladko s cukrom.
POTREBUJETE:
- 800 g zemiakov
- 200 g polohrubej múky
- trocha soli
Na posypanie:
- 250 g hrudkového tvarohu
- 100 g rozpusteného masla
- soľ podľa chuti

Očistené surové zemiaky nastrúhajte najemno a vyžmýkajte. Postupne prisypte múku a soľ podľa chuti.
Zo zmesi vypracujte hustejšie cesto.
Cesto čo najrýchlejšie hádžte do osolenej mierne vriacej vody z lopárika alebo cez haluškovač. Vareškou zľahka premiešajte aby sa halušky nezlepili.
Keď halušky asi o 3 minúty vyplávajú navrch, sceďte ich a dajte do misy. Dobre premiešajte s tvarohom a rozpusteným maslom.