Strukovina s orechovou chuťou sa ľahko kombinuje s mnohými ďalšími surovinami. Má vysoký obsah bielkovín, a preto je vynikajúcou náhradou mäsa vo vegetariánskej a vegánskej kuchyni.
350 g/hmotnosť pevného obsahu 220 g/1,65 € Vyrobené: v Holandsku Zloženie: cícer 82,9 %, voda, soľ Celkový dojem: Žlto až bledooranžovo sfarbené stredne veľké zrnká cícera nepravidelnej veľkosti sú v správne ochutenom čírom náleve s dobrým podielom soli. Strukovina je uvarená na zhryz a má čistú typickú chuť. Vďaka týmto vlastnostiam je tento cícer výbornou surovinou na prípravu chutných šalátov a po dlhšom mixovaní aj na krémové pyré.
400 g/hmotnosť pevného obsahu 240 g/0,79 € Vyrobené: krajina neuvedená Zloženie: cícer, pitná voda, soľ Celkový dojem: V konzerve sú rovnomerne veľké zrnká cícera pieskovohnedej farby bez podrvenia alebo poškodenia. Aróma je nepatrne nasiaknutá konzervou. Nálev je iba mierne zakalený škrobom zo semien a je stredne hustý, príjemne sladkokyslý, s dobrým pomerom soli. Pre citlivejšie jazyky sa však môže zdať hraničný. Zrnká sú mäkké, ale kompaktné, a univerzálne použiteľné do šalátu alebo na pyré.
340 g/ hmotnosť pevného obsahu 250 g/1,09 € Vyrobené: produkt EÚ poľnohospodárstva Zloženie: cícer, voda, morská soľ z kontrolovaného biologického poľnohospodárstva Celkový dojem: Cícer má sivožltú až sivohnedú farbu, zrná majú pravidelnú veľkosť s vyšším výskytom uvoľnených šupiek. Nálev je číry s malým podielom soli, ale so zreteľne cícerovou arómou. Zrnká sú mäkké, ale nerozpadávajú sa, a majú prirodzenú prírodnú chuť. Je to správne uvarený cícer s nevýrazným ochutením a to ho predurčuje na univerzálne použitie.
400 g/ hmotnosť pevného podielu 240 g/0,93 € Vyrobené: v Taliansku Zloženie: cícer, pitná voda, jedlá soľ Celkový dojem: Cícer s najmenšími zrnkami zlatožltej farby s jemne zakaleným nálevom. Aróma je neutrálna a je v nej slabá dochuť konzervy. Cícer je rovnomerne veľký, občas sa vyskytujú odlomené alebo podrvené kúsky. Chuť zrniek je až príliš neutrálna, s nevýrazným podielom soli. Tieto plody sa ako neutrálny základ môže po dômyselnejšom dochutení použiť ako univerzálna surovina do slaných alebo sladkých jedál.