Milovníci cestovín, pripravte si podbradníky! Cestovinový koláč pripomínajúci medový plást je najnovší trend sociálnych sietí a chutí rovnako dobre, ako vyzerá. Pripravíte si ho z akejkoľvek paradajkovej omáčky a nezabudnite na veľké množstvo syru. Nech sa po zapečení krásne ťahá!

Penne s BAKLAŽÁNOM a paradajkami

s
Zdroj: Archív

Potrebujete:

  • 300 g cestovín penne
  • olej
  • baklažán
  • konzerva krájaných paradajok
  • 3-4 ks strúčiky cesnaku
  • strúhaný syr
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená bazalka
  • oregano + na ozdobenie

POSTUP:

  1. Dajte zohriať dostatočné množstvo vody na cestoviny. Keď voda začne vrieť, prisypte aspoň lyžičku soli a vložte cestoviny. Varte podľa návodu asi 10 minút.
  2. Umytý baklažán nakrájajte na kocky. Očistený cesnak na tenké plátky a opečte ho na mierne rozpálenom oleji. Pridajte baklažán a opekajte na prudkom ohni, kým nedostane farbu. Prilejte konzervu paradajok a na miernej teplote spolu poduste, kým baklažán nezmäkne.
  3. V priebehu varenia ochuťte soľou, korením a sušenými bylinkami. Premiešajte s uvarenými cestovinami, ozdobte čerstvými bylinkami a posypte strúhaným syrom.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

Kategórie