objednať časopis
všetky kategórie

Vyskúšajte SVIATOČNÉ KOLÁČIKY z medu, sušných sliviek a datlí ešte pred Vianocami

DATĽOVÉ KOLÁČIKY

Koláčiky zo sušených datlí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

80 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 125 g rozpusteného masla
  • 200 g jemných ovsených vločiek
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
  • 200 g sušených datlí (nadrobno pokrájané alebo zomleté na mäsovom mlynčeku)
  • tortové oblátky
Tekvicové latté je stvorené na sychravé dni.
Čítajte viac
Pripravte si doma nápoj tejto sezóny: Pikantné tekvicové latté vás poriadne zahreje!

POSTUP:

  1. Vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte do peny. Pridajte rozpustené maslo, ovsené vločky zmiešané s kypriacim práškom, pokrájané alebo pomleté datle a premiešajte.
  2. Rúru vyhrejte na 175 °C. Kôpky cesta lyžicou ukladajte na oblátky, a tie dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre pečte 10 minút.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>