Reklama

Vynikajúca CESNAČKA so šťuchanými krumpľami: Známa pestovateľka má PARÁDNY RECEPT po tatovi

Dobré Jedlo - makové recepty z Jarnej.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Keď sme sa vrátili domov z makového poľa, ako inak, poriadne vyhladnutí, tato uvaril túto friškú večeru. Ľúbim ju dodnes,“ hovorí najznámejšia pestovateľka maku na Slovensku Gabika Čechovičová. Cesnačku z Jarnej sme ochutnali a zalizovali sa až za ušami. Určite si ju doma uvarte.

Fantastickú a zdravú večeru budete mať na stole za pol hodinky!

Tatove šťuchané zemiaky s cesnačkou

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Zdroj: MATEJ KALINA

Fantastickú cesnačku podávajte so šťuchanými krumpľami.

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • rasca
  • soľ

Na cesnačku:

  • 6 lyžíc kačacej masti
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • pol lyžičky mletej červenej papriky
  • 750 ml vody
  • 8 strúčikov cesnaku
  • soľ 
  • pažítka na ozdobu

POSTUP:

  1. Očistené zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode. Potom ich popučte, podľa chuti osoľte a posypte celou rascou.
  2. Pripravte cesnačku: Na rozpálenej masti opečte múku do ružova. Prisypte mletú papriku a zalejte vodou. Varte do hladkej omáčky (pozor, aby vám neprihorela), primiešajte 7 roztlačených strúčikov cesnaku a jeden nakrájaný na plátky. Povarte ešte 2-3 minúty a podľa chuti dosoľte.
  3. Šťuchané zemiaky podávajte s teplou cesnačkou ozdobené nasekanou pažítkou. Najlepšie vraj chutia tak, keď lyžicu zemiakov ponoríte do cesnačky a ony z nej nasajú, koľko potrebujú. Dobrú chuť!

Čítajte viac z Dobrého jedla:

Autor článku

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo
Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.