Reklama

Vynikajúca CESNAČKA so šťuchanými krumpľami: Známa pestovateľka má PARÁDNY RECEPT po tatovi

Dobré Jedlo - makové recepty z Jarnej.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Keď sme sa vrátili domov z makového poľa, ako inak, poriadne vyhladnutí, tato uvaril túto friškú večeru. Ľúbim ju dodnes,“ hovorí najznámejšia pestovateľka maku na Slovensku Gabika Čechovičová. Cesnačku z Jarnej sme ochutnali a zalizovali sa až za ušami. Určite si ju doma uvarte.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najklikanejšia ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA: S celým FOTOPOSTUPOM!
    Zdroj: NMH

    Fantastickú a zdravú večeru budete mať na stole za pol hodinky!

    Tatove šťuchané zemiaky s cesnačkou

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Fantastickú cesnačku podávajte so šťuchanými krumpľami.

    Potrebujete:

    • 500 g zemiakov
    • rasca
    • soľ

    Na cesnačku:

    • 6 lyžíc kačacej masti
    • 6 lyžíc polohrubej múky
    • pol lyžičky mletej červenej papriky
    • 750 ml vody
    • 8 strúčikov cesnaku
    • soľ 
    • pažítka na ozdobu
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Očistené zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode. Potom ich popučte, podľa chuti osoľte a posypte celou rascou.
      2. Pripravte cesnačku: Na rozpálenej masti opečte múku do ružova. Prisypte mletú papriku a zalejte vodou. Varte do hladkej omáčky (pozor, aby vám neprihorela), primiešajte 7 roztlačených strúčikov cesnaku a jeden nakrájaný na plátky. Povarte ešte 2-3 minúty a podľa chuti dosoľte.
      3. Šťuchané zemiaky podávajte s teplou cesnačkou ozdobené nasekanou pažítkou. Najlepšie vraj chutia tak, keď lyžicu zemiakov ponoríte do cesnačky a ony z nej nasajú, koľko potrebujú. Dobrú chuť!

      Čítajte viac z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.