Vynikajúca CESNAČKA so šťuchanými krumpľami: Známa pestovateľka má PARÁDNY RECEPT po tatovi
23. 10. 2023, 11:31 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: MATEJ KALINA
Reklama
„Keď sme sa vrátili domov z makového poľa, ako inak, poriadne vyhladnutí, tato uvaril túto friškú večeru. Ľúbim ju dodnes,“ hovorí najznámejšia pestovateľka maku na Slovensku Gabika Čechovičová. Cesnačku z Jarnej sme ochutnali a zalizovali sa až za ušami. Určite si ju doma uvarte.
Zdroj: MATEJ KALINA
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
59 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Najklikanejšia ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA: S celým FOTOPOSTUPOM!Zdroj: NMH
Fantastickú a zdravú večeru budete mať na stole za pol hodinky!
Tatove šťuchané zemiaky s cesnačkou
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: MATEJ KALINA
Fantastickú cesnačku podávajte so šťuchanými krumpľami.
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- rasca
- soľ
Na cesnačku:
- 6 lyžíc kačacej masti
- 6 lyžíc polohrubej múky
- pol lyžičky mletej červenej papriky
- 750 ml vody
- 8 strúčikov cesnaku
- soľ
- pažítka na ozdobu

Video Player is loading.
Chrumkavá PEČENÁ HUS: Super RECEPT, oblížete si prsty!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Očistené zemiaky nakrájané na kocky uvarte v osolenej vode. Potom ich popučte, podľa chuti osoľte a posypte celou rascou.
- Pripravte cesnačku: Na rozpálenej masti opečte múku do ružova. Prisypte mletú papriku a zalejte vodou. Varte do hladkej omáčky (pozor, aby vám neprihorela), primiešajte 7 roztlačených strúčikov cesnaku a jeden nakrájaný na plátky. Povarte ešte 2-3 minúty a podľa chuti dosoľte.
- Šťuchané zemiaky podávajte s teplou cesnačkou ozdobené nasekanou pažítkou. Najlepšie vraj chutia tak, keď lyžicu zemiakov ponoríte do cesnačky a ony z nej nasajú, koľko potrebujú. Dobrú chuť!
Čítajte viac z Dobrého jedla: