Reklama

Varíme ČERSTVO s Freshboxom: Zdravé TEKVICOVÉ placky Mirky Luberdovej budete piecť celú jeseň

Hoaidovo-zelerové placky Mirky Luberdovej.

Zdroj: Archív

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept plný kvalitných lokálnych surovín pripravila známa foodblogerka a mamina Mirka Luberdová. Sme si istí, že jej zdravá dobrota zachutí všetkým vašim hladošom.

Šikovná kuchárka pripravuje obľúbené placky aj čisto zemiakové. „V tom prípade nastrúhajte 3-4 zemiaky, nechajte postáť a potom dobre vyžmýkajte. Pustia viac šťavy,“ radí. 

Zdroj: Archív

Mirka sa stretla s farmárom Gejzom Vargom z Južných Sadov. Jeho poctivo dopestovanú zeleninu kúpite iba vo Freshboxe. Viac o online dodávateľovi slovenských potravín nájdete na freshbox.sk.

 

Hokaidovo-zelerové placky

Zdroj: Archív

Zdravé placky zo slovenskej tekvice. Chutia fantasticky!

SUROVINY:

  • pol tekvice hokaido z Freshoxu
  • pol zeleru
  • 1 malá lyžička sladkej mletej papriky
  • štipka kurkumy
  • 3-4 veľké lyžice hustého jogurtu
  • 2 vajcia
  • kukuričný škrob (podľa potreby)
  • soľ

 

Postup:

  1. Zeleninu nastrúhajte nahrubo. Nechajte ju 10 minút odstáť, aby pustila šťavu. Potom pridajte ostatné suroviny, dobre zamiešajte a nechajte 5 minút postáť. Ak treba, zmes zahustite kukuričným škrobom, prípadne pridajte ďalšie vajce.
  2. Na panvici s rozohriatym tukom opekajte placky z oboch strán. Podávajte teplé.

S naším videom vám pôjde varenie ešte lepšie. Nech sa vám placky vydaria.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Tip na hokaidové placky na dva spôsoby - varíme s Fresboxom

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.