Reklama

Varili ste už POLIEVKU z PEČENÝCH ZEMIAKOV? Musíte vyskúšať, táto CHUTÍ BOŽSKY!

Polievka z pečených zemiakov s vajíčkom, so slaninkou a syrom.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Recept talentovaného slovenského kuchára Filipa Ondrušeka vás dostane. Svojou báječnou polievkou boduje všelikde po svete aj u nás doma.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Šefkuchárova TEKVICOVÁ POLIEVKA: Inú už variť nebudete!
    Zdroj: NMH

    „Paradoxne, polievku som vytvoril po mojich potulkách po Peru. Vysoko v Andách som videl babičky, ako pečú zemiaky v zemi, a spomenul si na to, ako sa aj u nás kedysi pieklo v pahrebe. Odvtedy ju mám vo svojom menu, keď pripravujem degustácie hocikde na svete," povedal Dobrému jedlu talentovaný kuchár Filip, ktorý nadchol aj princa zo Saudskej Arábie.

    Jeho polievku, ktorá očarila už mnohých ochutnávačov po celom svete aj u nás doma, si uvarte už dnes na obed alebo večeru. Dobrú chuť!

    Polievka z pečených zemiakov

    1-2 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 45 MINÚT, VARENIE 10 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Kuchár Filip Ondrušek pripravil pre čitateľov mesačníka Dobré jedlo niekoľko tradičných receptov v priestoroch zvolenskej farmy Lieskovský farmárik.

    Potrebujete:

    • • 120 g zemiakov
    • 1 lyžica masla
    • 1 malá žltá cibuľa
    • 25 ml mlieka
    • 30 ml smotany na šľahanie
    • 40 ml vývaru (zeleninového)
    • jablkový ocot
    • med
    • soľ
    • 1 uvarené vajce (na tvrdo) • kúsok slaniny • kúsok kravského syra• majorán a kôpor na ozdobu
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najklikanejšia ŤAHANÁ ŠTRÚDĽA: S celým FOTOPOSTUPOM!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Zemiaky v šupe pečte v rúre vyhriatej na 250 °C, kým nezmäknú.
      2. V hrnci prepáľte maslo, pridajte nakrájanú cibuľu a poriadne orestujte. Potom primiešajte upečené zemiaky (aj so šupou),mlieko, smotanu a zeleninový vyvar. Prevretú zmes rozmixujte na krém, dochuťte ho soľou, octom a medom.
      3. Pripravte ozdobu: Bielok nakrájajte na malé kocky, žĺtok nadrobte. Slaninku nakrájajte na malé kocky a orestujte na suchej panvici. Syr nakrájajte na malé kocky.4. Do taniera pekne uložte kúsky vajíčka, slaninky a syra. Pridajte krém a ozdobte ho bylinkami. Môžete servírovať.

      Čítajte viac z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.