Reklama

Dokonalé KOKOSOVÉ JEŽE mojej mamy: Rozplývajú sa na jazyku, pečiem ich každé Vianoce!

Recept na kokosové ježe.

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ľúbim kokos a tieto najlepšie kokosové ježe ním voňajú na sto kilometrov. Okrem toho sú neuveriteľne šťavnaté. Výborný recept na každé Vianoce!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Voňavé KOKOSOVÉ JEŽE, ktorým jednoducho neodoláte!

    Najlepšie kokosové ježe

    Vianočné kokosové ježe sú obľúbeným dezertom, ktorý kombinuje jemnosť piškótového alebo maslového cesta, zaliateho voňavou čokoládovou polevou, a dochuteného kokosom. Ich názov pochádza práve z „ježatého“ vzhľadu, ktorý dosiahnete, keď sa poliate kúsky obalíte v kokosovej múčke. Perfektné je, že kokosové ježe môžete urobiť v predstihu, lebo v chladničke vydržia dlho čerstvé. Pri ježoch platí, že čím dlhšie odstoja, tým sa ich chute dokonale prepoja a krásne zmäknú.

    Zdroj: Peter Záhradník

    A potom šup s nimi do kokosu!

    Recept na tieto úžasné kokosové ježe upravila moja mama, v tom pôvodnom bolo napríklad viac vajec, preto cesto stvrdlo. A keď máte radi poriadne šťavnaté koláčiky, pripravte viac polevy a ježe v nej namáčajte o niečo dlhšie, aby polevu dokonale popili. Ukryté v chladničke vám vydržia aj dva týždne... nech sa vám doma vydaria! Celý recept nájdete na ďalšej strane...

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Pečieme s Veronikou: Vianočné rýchlovky na poslednú chvíľu

      Zdroj: Laura Witteková

      Kokosové ježe mojej maminy. Výborný recept!

      Mamine kokosové ježe

      30 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

      Potrebujete:

      Na cesto:

      • 250 g práškového cukru
      • 1 vajce
      • 30 g masla
      • 300-400 ml mlieka
      • 2 lyžice medu
      • 400 g polohrubej múky
      • 1 balíček kypriaceho prášku
      • maslo a múka na vytretie plechu

      Na polevu:

      • 200 g práškového cukru
      • 50 g kakaa holandského typu
      • 6-7 lyžíc mlieka
      • 50 g masla
      • 200 g strúhaného kokosu na obaľovanie

      POSTUP:

      1. Vo veľkej mise vymiešajte všetky suroviny na cesto. Prelejte ho do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, kým koláč nechytí peknú zlatú farbu. Nechajte ho dobre vychladnúť.
      2. Zatiaľ pripravte kakaovú polevu: V menšom kastróle na miernom ohni vymiešajte všetky ingrediencie do hladka a nechajte mierne vychladnúť.
      3. Vychladnutý koláč priamo v plechu rozkrájajte na rovnaké obdĺžniky alebo kocky. Namáčajte ich do kakaovej polevy a hneď obaľujte v kokose. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.