objednať časopis
všetky kategórie

Nektárinky sú hladké sestry broskýň a do koláčov sa hodia úplne rovnako! Pokojne pečte z tých, ktoré máte práve poruke. Máme pre vás recept na tarte tatin, nepečený páj i super rýchly čokoládový koláč. Ktorým začnete?

Nektárinkový tarte tatin

6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 20 minút

Broskyňový tart tatin so saturejkou.
Zdroj: Laura Witteková

POTREBUJETE:

  • 5 nektáriniek (alebo broskýň)
  • 40 g masla
  • 3 lyžice kokosového cukru
  • pol lyžičky škorice
  • niekoľko lístkov saturejky (nemusí byť)
  • 1 plát lístkového cesta
Domáca zmrzlina
Čítajte viac
ZMRZLINA zdražela, urobte si DOMÁCU. Upečte aj CHRUMKAVÉ KOŠÍČKY!

POSTUP:

  1. Ovocie umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie mesiačiky.
  2. Do okrúhlej koláčovej formy alebo do panvice vhodnej do rúry, dajte roztopiť maslo, pridajte cukor a škoricu. Nechajte trocha skaramelizovať.
  3. Poukladajte nektárinky a 3 - 4 minúty opekajte spolu so saturejkou. Jej lístky potom vyberte.
  4. Z lístkového cesta vyrežte kruh o niečo väčší ako je forma. Prikryte ním ovocie, okraje pozatláčajte dovnútra a cesto prepichnite vidličkou na niekoľkých miestach.
  5. Pečte v rúre pri 180 °C približne 20 minút do zlatista. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút odstáť. Potom koláč opatrne prevráťte na veľký tanier.  Podávajte s vanilkovou zmrzlinou. 

Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>

Kategórie