Nektárinkový tarte tatin
6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 20 minút
Zdroj: Laura Witteková
POTREBUJETE:
- 5 nektáriniek (alebo broskýň)
- 40 g masla
- 3 lyžice kokosového cukru
- pol lyžičky škorice
- niekoľko lístkov saturejky (nemusí byť)
- 1 plát lístkového cesta
POSTUP:
- Ovocie umyte, osušte a nakrájajte na hrubšie mesiačiky.
- Do okrúhlej koláčovej formy alebo do panvice vhodnej do rúry, dajte roztopiť maslo, pridajte cukor a škoricu. Nechajte trocha skaramelizovať.
- Poukladajte nektárinky a 3 - 4 minúty opekajte spolu so saturejkou. Jej lístky potom vyberte.
- Z lístkového cesta vyrežte kruh o niečo väčší ako je forma. Prikryte ním ovocie, okraje pozatláčajte dovnútra a cesto prepichnite vidličkou na niekoľkých miestach.
- Pečte v rúre pri 180 °C približne 20 minút do zlatista. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút odstáť. Potom koláč opatrne prevráťte na veľký tanier. Podávajte s vanilkovou zmrzlinou.
Recepty pokračujú na ďalšej strane >>>