Reklama

Trápi vás zákerná cukrovka? Tieto potraviny vám pomôžu!

Budha miska s hummusom

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ak do jedálnička zaradíte tieto potraviny, vaše telo sa vám poďakuje a lepšie sa vysporiada s cukrom v krvi!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Urobte si domáce zavárané uhorky podľa babičky TEASER

    Avokádo

    Avokádo potláča chuť do jedla.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Avokádo potláča chuť do jedla.

    Je mimoriadne bohaté na rozpustnú vlákninu, vďaka čomu je avokádo ovocím proti cukrovke, cholesterolu a potláča chuť do jedla. Bohaté je na antioxidačné triesloviny je tiež dobrým ochrancom vášho srdca, informoval o tom aj portál zdravie.sk.

    Doprajte si ho v recepte z Dobrého jedla:

    Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Krém z GRILOVANÝCH paprík s tokajským vínom TEASER

      Špenát

      Zdroj: Shutterstock

      Špenát pomáha stabilizovať cukor v krvi

      Špenát, ktorý sa často uvádza ako zdroj bohatý na železo, má obzvlášť vysoký obsah kyseliny alfa-lipoovej, čo je silný antioxidant, ktorý ovplyvňuje rýchlosť spaľovania cukru v krvi.

      Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Zdravý CHEESECAKE z ovsených vločiek: BEZ pečenia - TEASER

        Ovos

        Zdroj: Shutterstock

        Ovos je bohatý na rozpustnú vlákninu

        Ovos je mimoriadne bohatý na rozpustnú vlákninu, vďaka čomu potláča chuť do jedla, pôsobí proti cukrovke a proti cholesterolu. Obsahuje tiež trigonelín, zložku, ktorá pomáha vášmu telu lepšie regulovať hladinu cukru.

        Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Recept od známej zmrzlinárky! Teaser
          Zdroj: NMH

          Citrón

          Zdroj: Shutterstock

          Citrón znižuje hladinu cukru v krvi

          Vedeli ste, že pokvapkaním šalátov alebo rýb citrónovou šťavou znížite glykemický index svojich jedál? Výrazným znížením hladiny cukru v krvi vám citrón zároveň pomôže znížiť chuť do jedla a tým aj priberanie na váhe.

          Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

            Cesnak

            Zdroj: Shutterstock

            Cesnak reguluje hladinu cukru v krvi.

            V malých dávkach bude mať cesnak malý vplyv na váš dych - najmä ak odstránite klíčok vnútri strúčiku, ktorý je ťažko stráviteľný -, ale bude mať skvelé účinky na vaše zdravie. Cesnak je skutočne skvelým ochrancom diabetikov a jeho hlavné účinné látky pomáhajú pečeni regulovať prebytok cukru v krvi. Je výborný aj pre srdce, pretože riedi krv.

            Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

            Video Player is loading.
            Stream Type LIVE
            Advertisement
            Current Time 0:00
            Duration 0:00
            Remaining Time 0:00
            Loaded: 0%
              • Chapters
              • descriptions off, selected
              • subtitles off, selected
              Domáci SORBET: Takto vám už nikdy nestuhne na kameň! TEASER

              Zázvor

              Zdroj: Shutterstock

              Zázvor znižuje hladinu glukózy v krvi.

              Zázvor je naším najlepším spojencom v zime, pretože pôsobí proti únave, antivírusovo a antibakteriálne. Ale je aj ochrancom srdca a zvyšuje vychytávanie glukózy svalovými bunkami, takže podporuje znižovanie hladinu glukózy v krvi.

              Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

              Video Player is loading.
              Stream Type LIVE
              Advertisement
              Current Time 0:00
              Duration 0:00
              Remaining Time 0:00
              Loaded: 0%
                • Chapters
                • descriptions off, selected
                • subtitles off, selected
                Domáci kečup: Pripravte si z bohatej paradajkovej úrody

                Cibuľa

                Zdroj: SHUTTERSTOCK

                Cibuľa znižuje hladinu glukózy a triglyceridov.

                Cibuľa, najmä fialová, je vynikajúcim zdrojom kvercetínu, silného antioxidantu. Jej molekuly síry sa podieľajú aj na znižovaní hladín glukózy, cholesterolu a triglyceridov v krvi.

                Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

                Video Player is loading.
                Stream Type LIVE
                Advertisement
                Current Time 0:00
                Duration 0:00
                Remaining Time 0:00
                Loaded: 0%
                  • Chapters
                  • descriptions off, selected
                  • subtitles off, selected
                  Horká uhorka? Jednoduchý trik ju zbaví horkosti TEASER

                  Feferónka

                  Zdroj: Shutterstock

                  Feferónka zabraňuje hyperglykémii

                  Vieme, že pálivá paprika znižuje riziko mŕtvice a srdcového infarktu, ale pomáha aj regulovať hladinu cukru v krvi tým, že bráni premene škrobu na glukózu. Spaľuje tuky a zvyšuje aj základný metabolizmus.

                  Článok pokračuje na ďalšej strane >>>

                  Video Player is loading.
                  Stream Type LIVE
                  Advertisement
                  Current Time 0:00
                  Duration 0:00
                  Remaining Time 0:00
                  Loaded: 0%
                    • Chapters
                    • descriptions off, selected
                    • subtitles off, selected
                    Miňo Macuľa vám poradí, AKO PRIPRAVIŤ najlepšie ODPAĽOVANĚ CESTO - TEASER

                    Škorica

                    Zdroj: Shutterstock

                    Škorica zvyšuje citlivosť na inzulín.

                    Škorica, jedna zo štyroch potravín najbohatších na antioxidanty na svete, je tiež bohatá na vlákninu, potláča chuť do jedla a zvyšuje citlivosť buniek na inzulín. Trochu škorice v jedle a váš „hormón na trávenie cukru“ funguje lepšie.

                    Čítajte viac z dobrého jedla: