ŠOŠOVICOVO-AVOKÁDOVÝ TATARÁK
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT + MARINOVANIE
Potrebujete:
- 100 g čiernej šošovice
- 1 strúčik cesnaku
- 1 fenikel
- 2 mrkvy
- 1 stonku zeleru
- 1 predvarenú cviklu (nemusí byť)
- 1 zrelé avokádo
- 1 citrón
- 4 lyžice pomarančovej šťavy
- čerstvý kôpor
- hrachové výhonky (alebo iné dostupné klíčky)
- soľ, mleté čierne korenie a korenie
- olivový olej
- tmavý chlieb na servírovanie
POSTUP
- Všetku zeleninu umyte a očistite. Cesnak, fenikel, zeler, mrkvu a cviklu, ak ju použijete, nakrájajte na malé kocky. Cviklu ešte predtým, ako ju pridáte k ostatnej zelenine, premiešajte s olejom, aby zvyšok zmesi nezafarbila.
- Zeleninu dajte do misky, dochuťte ju pomarančovou a citrónovou šťavou, soľou, korením a olejom. Nechajte marinovať 4-5 hodín.
- Šošovicu prepláchnite a uvarte ju v osolenej vode. Varenie trvá 30 až 35 minút. Nechajte vychladnúť.
- Tesne pred podávaním prekrojte avokádo na polovicu, odstráňte kôstku a dužinu dajte do misky. Roztlačte ju vidličkou, dochuťte citrónovou šťavou, soľou, korením a popučte úplne do krémova.
- Do menších pohárov dajte vrstvu uvarenej šošovice, vrstvu marinovanej zeleniny a navrch avokádový krém. Podávajte s chlebom opečeným na oleji alebo nasucho na panvici.
Trochu klasika trochu inovácia. Pochutnajte si na tomto TATARÁKU >>>