Reklama

Super KUCHYNSKÉ TRIKY: Kedy vajcia vydržia dlhšie a mäso bude šťavnatejšie?

Kuracie mäso v marináde.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Kedy vydrží chlieb mäkší a na čo sa vám zíde paradajková šťava s octom? A takto sa vám bude ľahšie šúpať cesnak... Vedeli ste?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rady, čím nahradiť VAJÍČKO pri pečení: Možností je viac

    Chlieb nevyschne

    Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami.

    Zdroj: Shutterstock

    Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami.

    Ak chcete predĺžiť trvanlivosť chleba, vložte do vrecka s chlebom čerstvý kúsok zeleru. Táto zelenina udržiava chlieb vlhký a čerstvý, zabráni jeho vysušeniu. Ak ho dáte do chladničky, vydrží ešte dlhšie. Ešte viac zaujímavých rád sme si prečítali na webe týždenníka Život.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Dobré triky: Ako vyklepať mäso, aby ste pri tom nezašpinili dosku

      Dokonale mäkké mäso

      Zdroj: Shutterstock

      Pred marinovaním mäsa si vyrobte jogurtovú marinádu. Jogurt pomáha zmäkčiť vlákna mäsa a zároveň mu dodáva jedinečnú chuť. Marinujte mäso v tejto zmesi aspoň niekoľko hodín a bude chutiť naozaj úžasne.

      Náš tip na marinádu: Vymiešajte 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžičku horčice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu sójovej omáčky, pol lyžičky kurkumy alebo karí korenia, soľ a čierne korenie. Môžete pridať trocha kečupu a pretlačeného cesnaku. Mäso nechajte marinovať najlepšie cez noc.

      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Kuchárske triky, aby POLIEVKA lepšie chutila: Skúste!

        Cesnak ľahšie ošúpete

        Zdroj: Shutterstock

        Ak si chcete urýchliť šúpanie cesnaku, vložte ho na niekoľko sekúnd do mikrovlnky. Teplom sa uvoľnia šupky a oveľa ľahšie a rýchlejšie ich ošúpete.

        Vajcia vydržia dlhšie

        Zdroj: Shutterstock

        Pred uložením vajec do chladničky ich potrite rastlinným olejom. Olej vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá bráni vstupu vzduchu a  zároveň predĺži čerstvosť vajec.

        Odstránite vodný kameň

        Zdroj: Shutterstock

        Paradajková šťava.

        Existuje niekoľko zaručených spôsobov, ako sa zbaviť vodného kameňa. Ale skúšali ste už použiť paradajkovú šťavu s octom? Zmiešajte paradajkovú šťavu s malým množstvom octu a nechajte túto zmes pôsobiť vo varnej kanvici niekoľko hodín alebo cez noc. Kyselina obsiahnutá v paradajkovej šťave spolu s octom vodný kameň rozpustí.

        Ponúkame vám aj tipy na dobré jedlo: