Super KUCHYNSKÉ TRIKY: Kedy vajcia vydržia dlhšie a mäso bude šťavnatejšie?
21. 3. 2024, 21:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Shutterstock
Kedy vydrží chlieb mäkší a na čo sa vám zíde paradajková šťava s octom? A takto sa vám bude ľahšie šúpať cesnak... Vedeli ste?

Chlieb nevyschne

Zdroj: Shutterstock
Domáci hrnčekový chlieb so semiačkami.
Ak chcete predĺžiť trvanlivosť chleba, vložte do vrecka s chlebom čerstvý kúsok zeleru. Táto zelenina udržiava chlieb vlhký a čerstvý, zabráni jeho vysušeniu. Ak ho dáte do chladničky, vydrží ešte dlhšie. Ešte viac zaujímavých rád sme si prečítali na webe týždenníka Život.

Dokonale mäkké mäso
Zdroj: Shutterstock
Pred marinovaním mäsa si vyrobte jogurtovú marinádu. Jogurt pomáha zmäkčiť vlákna mäsa a zároveň mu dodáva jedinečnú chuť. Marinujte mäso v tejto zmesi aspoň niekoľko hodín a bude chutiť naozaj úžasne.
Náš tip na marinádu: Vymiešajte 2 lyžice bieleho jogurtu, 1 lyžičku horčice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžicu sójovej omáčky, pol lyžičky kurkumy alebo karí korenia, soľ a čierne korenie. Môžete pridať trocha kečupu a pretlačeného cesnaku. Mäso nechajte marinovať najlepšie cez noc.

Cesnak ľahšie ošúpete
Zdroj: Shutterstock
Ak si chcete urýchliť šúpanie cesnaku, vložte ho na niekoľko sekúnd do mikrovlnky. Teplom sa uvoľnia šupky a oveľa ľahšie a rýchlejšie ich ošúpete.
Vajcia vydržia dlhšie
Zdroj: Shutterstock
Pred uložením vajec do chladničky ich potrite rastlinným olejom. Olej vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá bráni vstupu vzduchu a zároveň predĺži čerstvosť vajec.
Odstránite vodný kameň
Zdroj: Shutterstock
Paradajková šťava.
Existuje niekoľko zaručených spôsobov, ako sa zbaviť vodného kameňa. Ale skúšali ste už použiť paradajkovú šťavu s octom? Zmiešajte paradajkovú šťavu s malým množstvom octu a nechajte túto zmes pôsobiť vo varnej kanvici niekoľko hodín alebo cez noc. Kyselina obsiahnutá v paradajkovej šťave spolu s octom vodný kameň rozpustí.
Ponúkame vám aj tipy na dobré jedlo: