Plnené morčacie prsia

SHUTTERSTOCK

SLÁVNOSTNÝ OBED na dva dni: Tieto mäská chutia aj studené!

Tri parádne recepty z pečeného mäsa, ktoré bude chutiť ešte viac na druhý deň - a bez zohrievania!

MORČACIE PRSIA S BYLINKOVO-GAŠTANOVOU PLNKOU

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 3 HODINY

 

  • 1 kg morčacích pŕs
  • 1 lyžička pesta z medvedieho cesnaku
  • 2 žemle
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica nasekaných byliniek
  • 8 - 10 varených jedlých gaštanov
  • 150 ml vlažného mlieka
  • olej
  • kurací vývar na podlievanie
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ, mleté biele korenie

POSTUP:

  1. Morčacie prsia v celku umyte, osušte, osoľte a okoreňte. Do stredu mäsa po celej dĺžke urobte väčší otvor. Druhý koniec nechajte zatvorený. Vnútro otvoru dobre potrite pestom.
  2. Pripravte plnku:  Žemle nakrájajte na drobné kocky a krátko opečte na masle. Po 3 - 4 minútach pridajte bylinky, premiešajte a odstavte.  V miske zalejte vlažným mliekom a rukou vymiešajte s nasekanými alebo popučenými gaštanmi. Podľa chuti  mierne osoľte a okoreňte.
  3. Mäso zvonka potrite soľou a mletým korením. Otvorený koniec spojte ihlami a po obvode prsia previažte motúzom. Opečte v  zapekacej mise na oleji zo všetkých strán.  Pridajte rozmarín. Podlejte asi 200 ml vývaru, prikryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej  na 170 °C  približne 2 a pol hodiny. Priebežne podlievajte horúcou vodou alebo vývarom.
  4. Odokryté pečte ešte asi 25 minút pri 210 °C. Upečené mäso nechajte chvíľu oddýchnuť a krájajte  na hrubšie plátky. Podávajte so zemiakovým pyré alebo  so zemiakovým šalátom.

K pečenému mäsu vyskúšajte TIETO PRÍLOHY

TIP:

Plnené prsia budú chutiť aj na druhý či tretí deň a budú sa aj ľahšie krájať. Naplniť môžete podobne aj orech z bravčového mäsa, len doba pečenia pri rovnakej teplote bude asi o hodinu dlhšia.

Kategórie